Koji linux Video Noise Remover ?

Pošto sam i zvanično prešao na linux potrebna mi je pomoć oko programa sa kojim ću uklanjati šum sa video fajlova (snimano noću). Jedan od najboljih za Windows po mom mišljenju je Neat Video addon koji za linux ima baš slabu podršku i to samo u obliku OFX addon-a.

Da li nekog zna neko drugo rešenje za uklanjanje šuma sa .mp4 fajlova sem onih fabričkih koja dolaze u video editore jer mi to ne završava posao ?

U obzir dolaze i plaćen software u nekoj razumnoj ceni za privatnu upotrebu.

Probao sam varijantu Natron + Neat Video i ne završava mi posao jer Natron sam po sebi pojede previše Ram memorije pa na to kad se doda još i addon kompjuter se prosto zaguši a CPU skače od 5 do 90% pa samim tim i rendering traje u nedogled.

AviDemux 2.7.0 / 2.7.0 180121 Nightly Download - VideoHelp

Kakav je nemam pojma ali što se linuxa tiče njega i neat najviše proporučuju. AKo ništa drugo bar instaliraj pa vidi da li ti odgovara.

@Vladimir

Hvala na preporuci, moram malo da eksperimentišem jer ima više filtera za uklanjanje šuma.

Sad mi je pala na pamet još jedna opcija (dosta komplikovanija) a to je da kupim Neat Image Noise Remover, ceo video export-ujem u slike (svaki frejm jedna slika), odradim Bulk noise remove sa pomenutim programom pa ponovo uvezem u video editor i dodam na to prvobitni audio. Mana, naravno ogromno zauzeće HDD pa ako neko bude imao isti problem kao i ja možda posluži :slight_smile:

Kako bre to da radiš? Koliko je vremena taj video što oćeš da središ? u 23.976 rate-u bi trebao da dobiješ od 12-20 slika po jednoj sekundi…

Baš tako. Snimci su u 24 fps što mu dođe 24 slike x 60 sekundi =1440 slika za jedan minut pa x 10 = 14400 slika za snimak od 10 minuta sa približnom veličinom od recimo 500kb u .jpeg formatu ~7gb slika :smiley:

Batali tu rabotu previše zezanja…