Ja koristim gmail već godinama, preko njega pratim sve pa mi je sad teško da menjam. Najviše mi odgovara jer imam dosta mesta, pa tu stavljam razne fajlove kao backup i ne moram da briše mailove od pre par godiina što mi je važno.
E sad ja se puno oslanjam na mail, dnevno ume da mi stigne preko 50 poruka, međutim oni koji ne koriste puno mail ne prate razne sajtove oni mogu razne manje servise da koriste.
Mnogi mail servisi nemaju puno mesta, moraš da brišeš poruke ili ti oni sami brišu što meni ne odgovara.
Na primer u firmu u kojoj sam radio morao sam da koristim njihov zvaničan mail na kome može da stane samo poruka do 10Mb čim se napuni, a napuni se brzo mora da se briše.
Iskreno najaktivniji mi je i prvi koji sam otvorio pre 10 (mozda i vise godina) na tada najpopularnijem hotmail-u.
Imam jedan gmail koji mi sluzi za sve zive naloge FB, forume, online prodavnice…kao i za gdrive
Imam jos i jedan na tutamail-u i protonmail-u koje pokusavam sto vise da koristim.
Ono sto me “plasi” je sto se protonmail vec kompromitovao u onoj sagi sa hakerima, a sada jos i rezultati referenduma u Svici: http://www.danas.rs/svet.1160.html?news_id=328469&title=Švajcarci odobrili prisluškivanje
tako da mislim da je to jos jedna izgubljena bitka!
Yahoo je izbacio novi način logovanja, mali broj ljudi je počeo da koristi taj način logovanja, mišljenja sam da je neko došao do ideje da pusti priču da su im nekad hakovali sistem(servere i mrežu) da bi progurali taj novi sistem logovanja kao jedan/jedini siguran način logovanja
Meni se dopada nacin logovanja kod Protonmail-a, sto imas standardni user i pass i onda plus pass za kriptovani inbox.
Ne znam da li je i koliko to siguran nacin, ne razumem se…
Outlook + Onedrive za backup. Većina vas smatra da je Microsoft najveci sljam mada ni Google nije nista bolji. Jedino, meni bitno, manje je spam poruka dobijam u outlook sanducetu (koristio sam gmail nekih 6 mjeseci). Takodje, YT, Google nalog sam prebacio na outlook.
E, drugari, jel ima neko problem sa live.com, outlook…kako vec?
Naime kada na linuxu, u bilo kom browseru, otvorim inbox i pokusam da otvorim neki attach prijavi mi gresku, nesto ima veze sa DNS…
Ne mogu sad tacno da napisem jer nisam kod kuce, nisam hteo sinoc da pisem jer sam cekao da dodjem na posao da proverim, i evo na win sve normalno radi i otvara…
Ne znam da li i kakve veze moze imati sa OS na kojem otvaram web mail…!?
@marecare može da bude problem i do M$, negde sam pročitao da svoje servere za evropu koji se nalaze u Britaniji premeštaju i da zbog toga može biti problema i iskakanja ovakvih grešaka na linux-u, pošto je Windows njihov sistem lako mogu da ga zavaraju da ne prikaže bilo kakvu grešku na ekranu
Postoje komentari njihovi (PM team) gde su na sav glas pričali kako imaju “vezu” i da će na referendumu da odbiju predlog člana zakona koji odzvoljava prisluškivanje i prikupljanje podataka javno.
Adios protonmail!
P.S. Koristim sopstvenu mejl adresu na domenu @foss.rs na sopstvenom serveru. Sam svoj gazda