Kubuntu 12.04 LTS Beta1

Pre dan-dva je izašla prva beta verzija Kubuntu 12.04 LTS… Možete je preuzeti ovde.

Instalirao sam je, podesio i dodao neke osnovne programe (ostalo ću po potrebi) i oduševljen sam (blaga je to reč). Moram ovo da priznam - Mint KDE u finalnoj verziji može samo da zavidi Kubuntu-u u ovoj beta1 verziji. Ovo kao da nije beta. Mogu slobodno da preporučim svim ljubiteljima KDE okruženja da probaju ovaj Kubuntu, neće zažaliti… Dolazi sa najnovijim verzijama aplikacija i do sada nisam imao nijednu grešku.

KDE - 4.8
kernel - 3.2.0-17 (ubrzo ide nadogradnja na 3.2.0-18), a ja sam malo pre iskompajlirao najnoviju stabilnu verziju 3.2.9
Dolphin - 2.0
Firefox - 11.0
LibO - 3.5
Muon - 1.3

Ajde to “oduševljen sam” malo obrazloži, jer sam zainteresovan za probu, a tek sam sredio ovaj mint 12 kde, pa, ne bih baš sve iz početka. Unapred hvala.

Oduševljen sam ponašanjem i radom uopšte… Dosada ni na jednu bubicu nisam naišao… Koristim ga dva dana, ima vremena, ali opet… :wink:
Stabilan je dosta, sve odlično funkcioniše. Nemam fglrx drajvere. Ne primećujem još da nešto fali ili da nije do kraja odrađeno. Jedino neki dodaci za firefox 11.0…
Evo, sa novim kernelom (3.2.9) sve odlično radi. Ja sam Kmint napustio baš zbog bubica. Taman nešto sredim, a ono nešto drugo iskrsne i tako u krug… Ovde toga još nema, a tek je beta1 verzija… Čini mi se da su se svojski potrudili da ga srede.

Polako samo polako :wink: Posle jedva 2 dana ne možeš suditi o sistemu.

Obično beta verzije rade bolje od RC verzija, treba sačekati final i onda dati sud. Po meni Mint KDE je zaista odličan ne znam šta konkretno kod tebe nije radilo ali ne vidim da se ljudi nešto puno žale na Mintov KDE…

Ne ne, ja sam ovo govorio o beta1 verziji, ne o finalnoj… Betu sam instalirao i koristim je sada, testiram i o tome pričam. Koristio sam Kmint i znam kako se ponašao kod mene, pa na osnovu toga tvrdim da je ova beta za sada daleko bolja… Ne koristim je nikako drugačije u odnosu na Kmint. Tako da mogu da uporedim lepo šta i kako.

Nakon što sam postavio “Mint Maju” za glavni linux sistem iskoristio sam testnu particiju da ponovo probam KDE… i instaliram Kubuntu 12.04, pošto sam bio više nego skeptičan sad sam u najmanju ruku iznenađen, instalacija protekla glat, sve radi bez ikakvih problema, nema bagova, s obzirom na moju konfiguraciju sistem leti, otvoreno desetak programa i firefox sa dosta tabova i uopšte ne štuca, sve ono što mi je ranije zadavalo problem sad je sređeno… …zadnji put kad sam probavao KDE bio je negdje 4.4 ili 4.5 verzija, stalno je ledio, svakih 5 minuta mi je iskakao onaj bug prozor i tražio da pošaljem info, dosta stvari nije radilo onako kako treba, sve u svemo sve je bilo ok samo za gledanje, jesam li uhvatio miš ili tastaturu eto ga bug prozor…
Čini mi se da će se vratiti stara KDE slava…samo neka ne pomišljaju na verziju 5 :slight_smile:

Pa pazi obzirom da je trenutna build verzija 4.8… petica je vrlo blizu :slight_smile: