Kursor

Instalirao sam Debian Lxde na stariji racunar medjutim po ukljucivanju istog kursora nema. Da budem precizniji mis radi i moze se koristiti ali kursor se ne moze videti.

Koja grafička je u pitanju?

lspci -knn

Imam problem ni tastatura ne radi, doduse radi prilikom logovanja. Za graficku nisam siguran ali mislim da je nVidia 5700 LE mada ponavljam nisam siguran oko tacnog modela.

Za tastaturu ne znam šta je da nemaš ti odmah X freeze zapravo (onda ćeš iz recovery moda sve ručno da obaviš), a što se kursora tiče zeza te nouveau drajver izgleda ako nisi već instalirao nvidia -173 drajver ide za tu karticu ako je iz 5xxx serije ::slight_smile: .

http://packages.debian.org/wheezy/xserver-xorg-video-nvidia-legacy-173xx

Ako ćeš da ostaneš na nouveau, onda napravi xorg.conf pa probaj sa softverskim kursorom trebalo bi da radi :slight_smile:

Option “HWCursor” “off”

Kontam da trokira nešto nouveau ili si instalirao već nvidia? Ili da butuješ sa nomodeset kernel parametrom možda pomogne da uletiš u sesiju pa instaliraš nvidia na klik ;).

Kursora nije ni bilo nakon instalacije pa zbog istog nisam nista instlirao. Bio bih zahvalan ako me malo uputis u postupak resavanja ovog problema i u pravljenje xorg.conf-a. A sto se tice drajvera nisam siguran sta ce biti (dobrodosao je predlog). :slight_smile: