Laptop hladnjak/postolje

Zanima me iskustva i savet u vezi kupovine postolja/hladnjaka za laptop. Da li ima efekta?-kolikog? Odnos cena kvalitet? >> sve sto bi moglo da pomogne oko kupovine istog.

Ima mnogo efekta. Drugar mi ima laptop koji je ceo dan upaljen na struju radi 24h denvno i grejao mu se ko lud. Otkad je kupio postolje sa 2 kulera ispod hladan je, ne greje se uopšte. Taj model mislim da je platio oko 4500 dinara, ne znam marku, samo znam da ima 2 kulera i da su dosta tihi ne bruje…
Što se izbora tiče sve zavisi koliko si spreman da platiš. Skuplji su manje bučni, bolje hlade itd… Nema tu mnogo filozofije. Sve zavisi koliko si spreman da odvojiš.

Ima efekta samo koliko koristi od njih toliko i štete ubacuju duplo više parašine unutra . Kada dođe laptop ti na čišćenje koji je bio na tom postolju užaš koliko paršine se navuče unutra.

Koristim “Omega” by PRC,kupio prošlo leto,plaćen oko 900 rsd.Poslušao savet prodavačice(mlogo simpa, a i razume se:)), da je dovoljan jedan ventilator, bitno je da je metalni (aluminijum) gornji deo hladnjaka.Zadovoljan sam odnosom uloženog i dobijenog.
Vrlo je tih a hladenje super na lanskih 36-38 uhladu.Osetno se primeti razlika u temperaturi s hladnjakom i bez.Heh mogao sam mnogo duže da ga akam:)A za prašinu lako će mo. Pa i serviseri treba da zarade za 'lebac;)

Mudro zboriš sinko :slight_smile:

slazem se da je jako bitan faktor

Zar ovo ne može da se reši jednim prostim “DIY” metodom… stavljanje one fine sunđeraste mrežice? Neće potpuno eliminisati prašinu ali sasvim sigurno će bar 50-60% manje prašine ulaziti nego bez nje.

hvala na odgovorima momci, definitivno cu uzeti neki model pa javljam utiske i iskustvo.

Imaš ih već i sa filterom i gustim metalnim mrežicama, čak ima ih da sa donje strane imaju spužvicu. Ali uglavnom to su skuplji i brend modeli.

Pa da kapiram da ih ima ali eto ko nema para nek uzme od keve/žene/sestre/komšinice najlon čarapu i eto rešenja :smiley:

Dobra ideja :up: