League of Legends i wine - problem

Pokusavam da instaliram igricu League of Legends. Dosao sam do dela kada trebam da skinem i instaliram igricu, fajl sam skinuo ali kad pokrenem instalaciju preko wine-a, otvori wine desktop, stoji dve -tri sekunde i zatvori se.

Koraci po kojima sam isao su na ovom linku: http://euw.leagueofl…read.php?t=2384

Zna li neko u cemu je problem?

Pratiš pogrešno/zastarelo uputstvo. Ovo ti je novijeg datuma: http://na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=2107392

Ipak nece da pokrene .exe fajl ni u kakvom slucaju. Isto se desava. Cek mi je jednom wine desktop ostao otvoren i nisam mogao da ga zatvorim, kao da je zabagovao, morao sam da resetujem racunar da bih ga zatvorio.

Wine je projekat koji je ne sa jednom već sa obe noge u grobu samo je još uvek na aparatima za disanje.

Nezvanično je da se prestalo sa razvojem još 2010 godine, i da se ne planira ništa od novina, jer postoje najave da će se u narednih godinu-dve stvar na relaciji nVidia - Ati - OpenGL - DirectX popraviti i da za nepunih 2 godine možemo očekivati prve ozbiljne igre koje su napisane i za Linux platformu.

Nekada je Wine imao smislao, ali to nekada je reda radi bezmalo 10+ godina, kada niste imali pristojne plejere, video render, grafiku itd itd na linuxu pa je većina stvari za udoban rad morala da se emulira kroz Wine. Sada dolazite u situaciju da imate bar 5x bolje programe za Linux nego za Windows, pa već tu Wine je izgubio svaki smisao.

Od novijih igara nemojte se mnogo nadati da će vam raditi preko Wine-a…

hehe ajde neka bued tako kako sto ti kazes Vlado… :slight_smile: