Letovanje 2013

Lutraki 80 km od Atine, išao neko tamo! Letovao u tom delu Grčke? Interesuje me da li je moguće naći privatan smeštaj? Hoteli su mi skupi. Čak i oni od dve zvezdice nema ništa ispo 300 evra sa doručkom! To mi je malo mnogo, ne treba mi hotel! Iskustva sa rezervacijama preko sajta Booking.com? U krajnjoj nuždi moraću da idem na ovu varijantu. Moja lokalna agencija ne nudi ništa drugo osim hotela i to nude još skuplje rezervacije od ove na Booking.com! Hitno mi treba odgovor. Hvala unapred! :bye:

Hitno ti treba odgovor u Januaru? :slight_smile:

Vala baš nemam iskustva, samo 2 puta sam letovao u Grčkoj, davne 2002 (olimpija) i skorašnje 2008 (hanioti) i zaključio sam da je grčka PRESKUPA za ono što nudi. Pod preskupo mislim i na cene i usluge smeštaja bilo privatni bilo hoteli, roba u samoposlugama, restoranima do girosa koji je 2012 godine bio skoro 3.5€.

Tako da jedno znam da u Grčku neću skoro… osim ako ne bude neko dobro društvo :slight_smile:

Da pošto imam neku šemu, treba da javim zbog dogovora! Nije mi ekipa sa lokala za letovanje! Imam neko drugo dobro društvo zato bih i išao u Grčku. Da nije toga ne bih išao. Nije sada vreme za letovanja, nema se kinta! Ovo će da mi bude žešće cimanje da skupim pare! Ali sad ili nikad da vidim Partenon+ letovanje, kupanje!!!

Nažalost nemam iskustva sa tim mesto, iskreno prvi put ga i čujem.

Ono što mogu da ti kažem jeste da je Grčka u sezoni PRESKUPA, i da ne nudi ono za datu cenu, dakle postoje letovanja sa daleko manjem ili sličnim budzetom a ekskluzivnija.

Iskustva sa Booking.com imam i to loša. Naime sve uredno sam registrovao pre koju godinu kada sam išao u Ameriku preko njih i platio a kada sam došao u hotel moja rezervacija uopšte nije ni došla do njih, a pare tj kaparu od par desetina $$ je otišlo Booking.com sajtu, sreća pa je u hotelu bilo slobodnih soba inače bih u pola 3 noću u sred L.A. seo u taksi i tražio slobodan hotel.

Čuo sam kasnije da je ovo slučaj veoma čest kada su u pitanju korisnici iz Srbije, zašto je to tako zaista ne znam. Tako da ako hoćeš tj ono što bih ja uradio jeste direktna rezervacija u Hotelu u grčkoj, ili ako ne može direktno onda preko Booking.com i posle toga odma pošalješ upit hotelu da vidiš da li je rezervacija primljena, da ne doživite situaciju da odete tamo svi đuture i popijete teleći izrarz recepcionera kada vas vidi tamo a nemate rezervaciju :slight_smile:

@[member=‘acinic’] Nažalost nemam iskustva, niti znam nekog da je tamo bio, gledao sam malo na GE i vidim da je omanji grad u pitanju, i ne čudi me što je skupo.

Inače Grčka i ne mora da bude skupa, može lepo da se prođe letovanje sa cirka 400 evra, sa sve prevozom. Naravno privatni smeštaj, studio za dvoje, troje, četvoro, bez hrane. Čuveni paradajz turizam, blista na Halkidikiju. Ponekad se ode na večeru, ručak ili se izađe negde, ali ne svaki dan, onda me ne bi skrpilo ni 2000 evra. Plaže odlične, usluga korektna, domaćinska atmosfera se da osetiti. Letovao sam 2009,10,11,12 u Grčkoj i obišao skoro ceo Halkidiki i jednom sam bio na Tasosu. U principu jeste skupo, sve od hotela pa do lokanih prodavnica i pekara. Ali i ti skupi hoteli i prodavnice su uvek pune.Dobro je što u Grčkoj ima za svakog da nađe šta mu odgovara, koliki god budžet bio, može da se letuje. Ove godine imam u planu da idem na zapadni deo Grčke. Ciljam na Pargu ( [size=4][font=arial][size=3]39.2870° N, 20.3992° E [/size]) Ipak je jonsko more, druga priča od egejskog.[/font][/size]

Koja je razlika izmedju Jonskog i Egejskog? Najverovatnije cu da rezervisem hotel. Cena je 300 evra sa doruckom za deset dana, hotel je sa dve zvezdice. To mi je malo vise nego sto sam planirao. Moracu da vrsim ustede na drugim stvarima! Vidim na zvanicnom sajtu Lutraki Turisticke organizacije da postoji i kamp za kampovanje! :slight_smile:

http://www.visitloutraki.com/

Što se tiče kampovanja dobro se informiši jer zakupi kamp mesta (struja, voda, wc…) nekada koštaju isto kao i 7-dnevni boravak u hotelu sa 2-3*…

Čistije je, lepše je za one koji vole masku i disaljku, pa da gledaju ribice :playboy:

[size=4]Za kampovanje bi se složio sa Vladom, treba se jako dobro raspitati i utanačiti sve pre polaska. Nije više kamp kao pre 30 godina, sada spada u vrstu luksuza, da sam budeš svoj gazda na letovanju. Može lako da se desi da nađeš jeftinije privatni smeštaj u nekoj vili sa kuhinjom i wc-om, sopstvenim naravno, i da uživaš. Eh da su neka bolja vremena, da sednem u neki dobar auto i ponesem određenu svotu za džeparac, uhh uhh :biggrin:[/size]

Rezervisao sam hotel za 7 noćenja! Samo ta varijanta mi je na kraju odgovarala! Koga interesuju informacije u vezi Nesebara u Bugarskoj neka pita! Bio sam prošle godine 10. dana tamo na letovanju! :slight_smile: