Lifeless Planet

header.jpg

Od tolike navale igara uvek se pojavi nešto što vredi odigrati, nešto što nas oduševi. Takav je slučaj i sa ovom igrom.
Lifeless planet je igra Indie developera Stage 2 Studios kojima je ovo prva i jedina igra, izdata juna prošle 2014 godine. Treba reći da iza studija koji je radio igru stoji zapravo jedan čovek koji je uradio celu igru. Fascinantno zaista.

LIfeless planet je jako dobro izvedena platformska avantura iz trećeg lica. U ulozi ste astronauta čija se kapsula srušila na neku planetu. U kosmonautskom skafanderu u početku pokušavate da pronađete ostale članove posade i delove letelice. Igra od samog starta postaje jako zanimljiva. Planeta naizgled deluje jako lepo, peskovita, mirna, sa jako lepim krajolikom. Kako napredujete kroz igru shvatate da to i nije baš tako kako se na prvi pogled čini… Ali nećemo da otkrivamo celu priču…
Zamislite samo sami ste na planeti na kojoj nikad niste bili, istražujete, a ne znate šta vas čeka. Od zvukova jedino čujete stene kako pucaju i padaju i ponegde vetar… Deluje jezivo… Cela ta atmosfera je jako lepo prenešena u igri i to je nešto što me je oduševilo.

Cela igra se svodi na platformski deo skakutanje sa stene na stenu, traženje puta dalje i rešavanje raznih zagonetki. Zagonetke nisu teške mogu se lako rešiti, ali nisu ni lagane. Oružja nema, niti neprijatelja sve se svodi na logiku i na dosta skakanja.
Iako na početku igra izgleda jednostavno, nije nimalo laka. Često će se desiti da se izgubite, da ne znate gde dalje itd.
Grafika u igri je jako lepa i prijatna, pogotovo ako sa neke visine gledate pejzaže planete ume da vas oduševi. Kako sunce zalazi tako se menja boja planete od žute ka crvenoj, braon i na kraju mrak… Jako lepo to izgleda.

[SPOILER=“Video gameplay”]
https://www.youtube.com/watch?v=WUO8iUmLLxg
[/SPOILER]

Dok sam igru prelazio oduševila me je ne samo zbog izgleda već i načina na koji je urađena, a uz to i priča je jako dobra. Vredi ogirati je ponovo nimalo nije dosadna što je još jedan važan aspekat ove igre.
Ne spada u mnogo duge igre, za komletan prelazak igre potrebno je oko 20-tak sati.
Ima i 15 achiementa da malo bude zanimljivije. Pojedini ahciementi su dosta teški tipa da pređete igru a da nigde ne poginete što je praktično ravno ludilu, pogotovo ako prvi put prelazite.

Preporuka za ovu igru dobro će vas zabaviti.

[SPOILER=“Slike iz igre”]261530_screenshots_2015-02-01_00001.jpg 261530_screenshots_2015-02-02_00003.jpg 261530_screenshots_2015-02-02_00005.jpg [/SPOILER]

Odlična igra u svakom pogledu, kupio sam je još 2014 kada je izašla i prešao gotovo nekoliko puta, sjajna je!

Potpuno se slažem, sjajna igra. Drago mi je da si je odigrao, šteta bi bilo da si ovaj naslov propustio. Ja sam je prešao prošle godine, ali evo opet je igram. Fale mi još 4 achievemnta ali su preteški neću da se mlatim sa tim.

Ma ja to ne jurim jer onda počnem da se nerviram a čim počnem da pizdim dok se igram… onda igranje izgubi poentu, zato sam i batalio pucačine :smiley:

Što se Lifeless tiče, da lepa je i ujedno teška, jedino što me je nerviralo u celoj igrici su bili pojedini delovi na mapama u kojima si mogao da se “zaglaviš” dakle ni tamo ni vamo samo reset pomaže.

Da igra je teška, kad sam je prvi put igrao vrteo sam se dosta 18 sati mi je trebalo da je pređem. Juče sam je ponovo završio i opet sam se na pojedinim mestima vrteo.
Mene nervira što ima delova gde se jako loše vidi kad padne mrak i ume da frustrira.
Ačivmente ne jurim, ali uzmem one koje mogu tokom igranja. Obično pre igranja pročitam koji su pa ako mogu pokupim koliko mogu. Za Lifless planet sam pokupio skoro sve ostala mi samo 2.