Linus Torvalds Blocks All Code from Systemd

Linus Torvalds
seems to be very upset with a famous developer
who had the wrong attitude towards the users and the Linux kernel developers.

Linus-Torvalds-Block-All-Code-from-Systemd-Developer-for-the-Linux-Kernel.jpg

Linus Torvalds Blocks All Code from Systemd Developer for the Linux Kernel

Linus zavodi red :slight_smile:

Činjenica je da je stari init zreo za kantu a to vrlo dobro zna i nadmeni Linus koji je radio na initu i koji je takođe jednim delom njegov projekat. Medjutim sada kada je systemd naočigled svih jedno 23x brži u izvršavanju sistemskih radnji od init-a i kada je Debian odlučio da ga kompletno zameni, našao se nadmeni gospodin da zabranjuje dlaji razvoj systemd… videćemo koliko je jak na rečima ima da ga preveslaju svi redom.

Nije Linus protiv systemd-a, poenta je da jedan od ljudi koji rade na systemd-u, umesto da ispravi bagove u svom kodu, on hoće da ubaci u Linux zakrpu koja će da kontroliše te bagove, jer mu je tako lakše. Linus je potpuno u pravu što neće da uključi taj kod :slight_smile:

U ovom slučaju očigledno je da Linus potpuno ispravno štiti kernel od tuđih brljotina, odakle god, i za šta god, one dolazile.

Ako pažljivije čitate poenta je da da systemd nema bag već Linux kernel bi morao da se u jednoj istanci prilagodi određenom modulu kako bi SystemD radio još bolje, našta je Linus digo nos i napušio developere kako ne umeju da napišu kod. Bilo je već rasprave na temu SystemD i Linux kernel i nije prvi put da su u sukobu sa Linus-om.

http://lkml.iu.edu//hypermail/linux/kernel/1404.0/01331.html