Linux Mint 12 KDE

Realizovan je Linux Mint 12 KDE. Neka mu je sa srećom… :wink:

http://blog.linuxmint.com/?p=1927

Opa sad sam video. E baš lepo. A jel sad moram da ponovo instaliram ili će ovaj RC da povuče updatove?

Trebalo bi da RC povuče sve. Nije loše da, nakon update, uradiš dist-upgrade, za svaki slučaj…

Vala dobro su se setili :wink:

Nije bitno kada izlazi. Nego da li je dobro izdanje! :slight_smile: U startu kod mene 341 zakrpa za zakrpljivanje! Evo isprobavam Mint KDE verziju. Nije ovo za mene. Mucim se da podesim neke stvari. Osecam se kao apsolutni pocetnik u KDE-u. :slight_smile: Jedva nadjoh gde da iskljucim ovu virtualnu tastaturu. Gde se iskljucuje. Sto ne stavise da moze na Escape. :wink: Dole sam poremetio redosled ikona i poziciju. Kako ne znam ni sam. Wallpaperi su fenomenalni! Mint KDE radi ok. Mada ja mogu da ocenjujem samo iz ugla Gnomovca! :slight_smile: Pravu ocenu treba da da neko ko poznaje dobro KDE! :slight_smile: Dobro je da su stavili Synaptic! Ko zna nek objasni prvi snimak ekrana?

http://www.dodaj.rs/t/3W/11x/2xslQWsX/snapshot1.jpg

http://www.dodaj.rs/t/2Z/gN/4WCnPYYV/snapshot2.jpg

http://www.dodaj.rs/t/W/qg/7Fkmx2x/snapshot3.jpg

Slobodno nadogradi - CUPS
A ovo za promenu ikonice u panelu, uklonio si iz panela traku zadataka (taskbar). Dodaješ na Dodaj vidžete (Add widgets).

Evo i snimaka ekrana. Lepo izgleda, nema šta… :wink:

http://www.unixmen.com/201202linuxmint12-kde-has-been-released-screenshots-tour/

Po izgledu je ist kao RC verzija…

Dakle očekujemo da li je i u radu kao i RC :wink:

Ja ne primećujem razliku. Nisam radio nikakvu nadogradnju, trebalo bi samo da povuče zvaničnu verziju, je l’ tako? Nikad nisam koristio RC…

UPDATE:

Jeste, sada je zvanična verzija, nije RC.
Imam jedan problem, ne znam zbog čega. S vremena na vreme mi se ,Jedan klik otvara fajlove i fascikle’’ pretvori u ,Dva klika…’’ i onda moram ponovo da podesim.
Prijavio sam bubicu na LP-u. Videćemo u čemu je problem. Sve ostalo radi kao sat :wink:

Za 2 dana korišćenja nisam primetio nikakvo poboljšanje u radu u odnosu na RC verziju… :slight_smile:

Lepo rečeno! :wink:

Mint nastavlja seriju dobrih poteza. Kako stvari stoje još će dugo biti najpopularnija Linux distribucija. Dobro je da u Linux svijetu još ima developera koji slušaju želje svojih korisnika. Svaka čast Mintovci!

http://www.linuxzasve.com/objavljen-je-linux-mint-12-kde

Software Manager ne radi kako treba! Osim ove devijacije da ne prikazuje ikone. Ne mogu da instaliram i Chromium! :wink:

http://www.dodaj.rs/t/2s/Do/ULwdFve/snapshot5.jpg

Instalirao sam Y-PPA Manager i preko njega ubacio PPA. Instalirao sam Chromium preko Synaptica. Medjutim nema Chromiuma u internet podsekciji! :slight_smile: I krasira mi Desktop Effects. Meni ovo deluje prilicno nestabilno izdanje za sada! :slight_smile: Kada se efekti podese na brzi odziv. Ili vec kako se zove ta opcija. KDE radi brzo!

http://www.dodaj.rs/t/l/kl/GdEY8Td/snapshot6.jpg

Ako koristiš GUI za manipulaciju paketima, preporučujem Muon. A što se tiče efekata, sad sam ih isprobao sve i nemam nikakv problem. Jedini efekat koji ne mogu da pokrenem (koji sam naknadno instalirao) je BeClock.
Inače, nisam menjao efekte površi. Kako su ,stigli’’ tako su i ,ostali’’… :wink:

Nije nešto posebno, ali ajde da ne bude da je čovek džaba pisao… :wink:

How to customize Linux Mint 12 KDE

http://www.linuxbsdos.com/2012/02/06/how-to-customize-linux-mint-12-kde/

Linux Mint KDE 12 Review: Your Perfect Desktop :wink:

http://www.muktware.com/articles/3289/linux-mint-kde-12-review-your-perfect-desktop

Lepo je to što se na blogovima sve više i više priča o Mint-u i njegovim mogućnostima. Sve više i više ljudi uviđa kvalitet ove sjajne distribucije.

Up!

Skinuo i postavio opet ovaj KDE, vozim “živu” verziju na flesu od 8 gb. Uradio update i neka podešavanja i nesto mi se cini da radi bolje od rc verzije. Možda mi se samo čini. Instalirao sam i srpski jezik ali samo još da se snađem kako se pišu naša slova sa kukicom pa da izmenim ovaj post :wink:

alt+F2

i kucaj tastatura

Post izmenjen. Do juče mi je bilo mnogo teško da se izborim sa KDE okruženjem, ali sad mi je mnogo lakše kad sam već probao okruženje.
Dosta lepo se ponaša sa obzirom da furam sa fleša.

Hvala @Kmamuz, još jednom!