Linux Mint 15

Pošto veliki broj ljudi i ne zna konkretno šta su Linux disribucije, koje postoje i koje su njihove karakteristike napisah jedan članak na gore pomenutu temu. Urednici ovog časopisa žele da se poveća svest o open source software-u, konkretno Linux-u, kod nas tako da smo se dogovorili da kroz članke zainteresujemo korisnike za Linux i njegove distribucije.

[font=Arial][background=rgb(245, 245, 245)]Linux Mint 15 http://fb.me/2qw0wa3bX[/background][/font]

Mozda ne bi bilo lose (ako je vec ideja da se pocetnicima priblizi Linux) da pojasnis/te osnovne Linux distribucije, da pojasnis/te sta je to Cinnamon, Mate, KDE, Lxde, Xfce… jeste da ce biti opsiran clanak, ali mozete da podelite u vise delova…
U svakom slucaju podrzavam ideju o sirenju i priblizavanju slobodnog SW krajnjim korisnicima i (sto je najvaznije) pocetnicima… narocito ako pogledamo realnu sliku, “ljuti protivnik” je izbacio Win8 (koji, realno, koristi manje od 20% Win korisnika, dok je na Win7 oko 60% - grubo) koji je slabo ispracen i koriscen - tu je sansa za Lin distro (bilo koji)…

Naravno, odradićemo to odvojeno, jer obimni članci slabo drže pažnju. Sledeće planiram da napišem članak o tome kako napraviti bootabilan usb itd.

Na stranici u tekstu stoji…

“Grafička okruženja LXDE i Xfce se očekuju u narednom periodu”

Odkud LXDE ili sam ja propustio nešto.

^
Predpostavljam da se mislilo na KDE…
Sto se Mint-a tice, ima unofficial Mint 13 i 15 LXDE, ja mislim da oficijelnog nece biti, jos su bese u 13-ici zamenili LXDE sa XFCE-om. :slight_smile:
A i inace LXDE QT treba da se pojavi :chiffa: :slight_smile:
http://blog.lxde.org/?p=1013

Da KDE je u pitanju. Moja greška. Hvala na uočenom propustu. Ispravićemo. ::slight_smile:

No problem mate, bitno da je primeceno/reseno. :chiffa: :drinks:

[font=‘Lucida Grande’][size=3][background=rgb(51, 51, 51)]Gragička kartica [/background][/size][/font]