Linux mint 16 i Intesa online banking

Pozdrav svima.

Nedavno sam u banci Intesa uzeo mini CD za online plaćanje. Rekli su mi da radi na svim sistemima i browserima koji podržavaju javu, uključujući i linux. Kada sam se konačno logovao i sve uredno popunio, klikom na dugme za plaćanje nije se ništa desilo. Na vrhu strane sam video obaveštenje da je potrebno instalirati neku aplikaciju ako plaćanje ne radi. To sa skinuo i pratio uputstva, ali plaćanje i dalje nije radilo.

Ukoliko imate instaliranu verziju aplikacije Java 7 Update 51 ili noviju verziju, a u slučaju da ne možete
da izvršite plaćanje uz pomoć Mini CD-a, potrebno je da odgovarajući „.jar“ file pod nazivom
DeploymentRuleSet.jar, koji ste preuzeli u file-u, iskopirate na sledeću lokaciju:
/etc/.java/deployment

Probao sam na Firefox i Chrome sa istim rezultatima. Takođe sam restartovao sistem posle kopiranja. Probao sam da potražim na netu o čemu se tu radi i nekoliko uputstava je potvrdilo da treba iskopirati fajl DeploymentRuleSet.jar u taj folder. Samo da napomenem da folder (deployment) u /etc/.java nije postojao pa sam ga kreirao ručno. Ako neko ima ideju šta bi mogao da probam, ili koristi Intesa online na linuxu svaka pomoć je dobrodošla.

Ja imam isti problemcic. Zbog toga sam i instalirao windows u Vbox, samo kada koristim taj cd. Mislim da je problem u dozvolama nad dvd-rom-om, ali nisam jos stigao da detaljnije cackam, ali ako neko zna resenje, odlicno bi bilo :slight_smile:

Rešio sam problem delimično. Kada se instalira Oracle java plaćanje radi iz Firefoxa. Samo sam odradio:

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java
sudo apt-get update
sudo apt-get install oracle-java7-installer

izvor: http://www.webupd8.org/2012/01/install-oracle-java-jdk-7-in-ubuntu-via.html

Posle instalacije plaćanje iz Firefox-a je proradilo iz prve, ali Chrome i dalje ne radi. Probao sam razne kombinacije Chrome i Chromium verzija sa raznim verzijama jave (32bit, 64bit, java 8, brisanje komplet jave i instaliranje ručno otpakivanjem instalacije sa njihovog sajta), ali ništa od toga nije proradilo. Browser vidi java plugin i java tester [COLOR=rgb(0,102,33)]http://www.java.com/verify/ prepozna instaliranu verziju, ali plaćanje i dalje ne radi.

Ja probao sve kako si napisao, al jok. Ne znam, nece ni iz firefox-a da prepozna fajl, cak i kada mu rucno unesem putanju, jok.

Možda Oracle java nije postavljena na default. Šta izbaci kada u terminalu ukucaš: java -version ?

Kod mene jeste:

java version "1.8.0" Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0-b132) Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.0-b70, mixed mode)

Uf onda stvarno nemam ideju šta bi mogao biti problem. Možda linux ima problema sa čitanjem sa Cd-a. Ja nemam CD čitač na ovom računaru već koristim stari usb flash na koji sa kopirao sertifikat pa ga utaknem kad radim plaćanje. Može biti da tvoj Firefox i dalje koristi Openjdk javu, ako je ostala instalirana uporedo sa Oracle. Vidim da koristiš Arch linux, a u to se slabo razumem. Imam Manjaro u VB-u koji je baziran na njemu, i tamo isto radi plaćanje. Odradio sam instalaciju sa AUR:
yaourt -S jre8 i u jednom trenutku me je pitalo da li želim da obrišem pakete vezane za OpenJDK što sam i uradio. Posle je sve radilo kako treba.

Evo screenshot:
9_screenshot-03312014-02_44_20pm.png

Procackacu jos malo, pa javljam. Nemam vise Arch :frowning:
Toliko sati provedeno da radi kako treba…leteo je…ali je postajalo sve vise problemcica koji su me nervirali a koje nisam imao vremena da resevam…te se vratis na Ubuntu, za sad, a kasnije opet Mint…kad stignem…

[SIZE=13px]/etc/.java постоји, смо је потребно да урадиш ЦТРЛ + Х (Ctrl i h на тастатури) што значи да треба да ти покаже сакривене фајлове као на слици 2. Слика 1 је та на којој се не виде скривени фајлови који се искључују истом акцијом.[/SIZE]

Сл 1
[ATTACH]3087.IPB[/ATTACH]

[SIZE=13px]П.С. Користим Токен уређај Апфа банке који ради и на Андроиду.[/SIZE]
Сл 2

Možda sam se pogrešno izrazio. Hteo sam da kažem da je /etc/.java prazan t.j. da nema deployment foldera. Uglavnom to je rešeno i java ispravno vidi deployment rule set.
[ATTACH]3090.IPB[/ATTACH]

U razgovoru sa podrškom rečeno mi je da mora obavezno Oracle java, koju sam naknadno instalirao. Posle je proradilo plaćanje preko Firefox-a, ali na Chrome i dalje neće.

Mora li na kraju sertifikat da se kopira na USB ili ume da " povuče " sa CD-a ? Baš sam danas imao frku oko toga sa Intesom. Skapirao sam da mora Oracle java, al ne znam dal radi. Nameštao sam laptop gde je LM 13, ne znam dal je koleginica probala posle moje rabote… pa ako mora na USB da se ne zlopatim više.

Radi i sa CD-a, ali moraš ručno da uneseš putanju gde je mountovan. Rade Firefox i Opera dok Chrome i Chromium imaju nekih problema. Ostale nisam probao.