Linux mint 17.3 cinnamon log in problem

Ovako, deinstalirao sam nemo i instalirao thunar, zapoceo sudo apt-get upgrade proces ali sam ga prekinuo na polovini i odradio log out. Kada pokusavam da se logujem uporno me vrti u krug, uvek izbaci log in screen i da pogledam zapis u fajlu .xsessions-errors. Tamo pise sledece:
syndaemon: no process found
mdm[2126]: GLib-CRITICAL: g_key_file_free: assertion ‘key_file != NULL’ failed
mada ponekad umesto mdm[2126] stoji mdm[1942]. Primetio sam i da mi je tastatura promenjena, gde treba da bude y stoji z i obrnuto. Zna li neko kako da resim problem? Opet sam instalirao nemo, deinstalirao mdm i instalirao ga opet ali ne vredi, isti problem se javlja.

Zeznuo si stvar. Gde prekidaš upgrade.
Mislim da bi ti problem rešilo da promeniš šifru.
Da ne pišem rat i mir evo ti link pogledaj kako, imaš sve slikovito.
Reset your Forgotten Password quickly Ubuntu/Linux Mint/ and Related Distributions - NoobsLab | Ubuntu/Linux News, Reviews, Tutorials, Apps

Nije mi jasno… Zašto si upgrade prekidao na pola? :slight_smile:

@Zaphod Biblbroks
Deluje kao da je to bug u mdm:
Issues · linuxmint/mdm · GitHub
Probaj da instaliraš lightdm, instalacija bi trebalo da ponudi da njega postavi kao default DM:

sudo apt-get install lightdm 

Instalirao lightdm ali nece da prikaze log in screen, zamrzne ekran na mint logu. Promenio sifru ali ni to ne deluje, opet isto. Upgrade vrsim preko telefona, ukljucim net na fonu i oznacim tethering i odradim sta mi treba ali morao sam da prekinem proces, trebao mi je fon.

Nasao resenje :slight_smile: deinstalirao lightdm, instalirao mdm i zadao komandu sudo update-rc.d mdm defaults i restartovao, odradio log in i radi kako treba. Hvala svima :slight_smile: