Linux Mint 18 codenamed “Sarah”

Pored imena, info i da se izlazak 18-tice ocekuje u maju/junu ove godine:

Linux Mint 18 codenamed “Sarah”

KDE Plasma 5 planovi! Cinnamon 3.0! Jeeeeeee. Samo je XFCE zaostao…

Šta tačno “ne valja” u Xfce, i u čemu “zaostaje”? Molim samo prave argumente ako može… :smiley:

Brale, za tvoju informaciju, Xfce radi bolje od bilo kojeg drugog okruženja na old computers… :wink: Xfce takođe izgleda i jako lepo, doduše, uz neka sitna podešavanja. :wink: :slight_smile:

Jes’ što je zaostao, e sada a što ima bolji izgled i daleko bolje efekte “boli glava” u odnosu na M$ Vindouz operativne sisteme “noge generacije” da ne pominjem. P.S. Pazi molim te pritisneš ovo Vindouz dugmence na tastaturi sa leve strane odma’ otvara “Start meni” na panel(četu - pričam o Linux Mint-u i njegovom znaku pardon logou na panelu) :wink: . Jeste, baš je Xfce zaostao i to mnogo :wink:

Jedino što sam primetio da je zaostalo u Universe jeste Windows i njegovi tvorci. :smiley:

XFCE je moje omiljeno okruzenje. Bojim se da ste me pogresno razumeli. Hteo sam reci da u 18-ici sva okruzenja dobijaju nove verzije dok je implementiranje nove verzije XFCE izostalo.

Ok, ja se izvinjavam zato što sam pomešao pojmove “zaostao” i “izostao” :smiley:
Šalimo se malo, nemoj da misliš da je svaka rasprava ovde zlonamerna…usput, xfce stvarno zaostaje sa prelaskom sa gtk2 na gtk3, ali u mom sistemu vrednosti to mu i nije neka mana :slight_smile:

Ne ljutim se ja, cak sto vise dobra fora ono sa Windows-om :smiley:
P.S Probah skoro Trios bombica prava. Mogli bi samo i taj jedan lib.so systemd fajl da maknete.

Uh, šta propuštam?!
Da ne kopam sada po sistemskim fajlovima…molim za info gde si pronašao taj uljez-lib, i odmah šaljem interventnu ekipu da ga likvidira :smiley:

Pomenuste u nekoj temi da imate jos samo jedan fajl i u potpunosti ste no systemd.

Axa, ok, nesporazum…ja sam mislio da si pronašao neki konkretan aktivan lib :slight_smile:
Takvih nema, bar koliko je meni poznato, mada je u sistemu i dalje prisutan folder /lib/systemd.
Iako su svi uljez-servisi neaktivni (niti mogu da se aktiviraju na regularan način…), taj folder (za sada…) ne sme da se obriše zato što ga mnogi programi, iako su očišćeni od uljeza, instaliraju/zahtevaju da folder bude na sistemu.
Za proveru, relevantne su informacije koje daje dpkg:

[[email protected]][/home/dragan/Desktop]# dpkg -l systemd* Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold | Status=Not/Inst/Conf-files/Unpacked/halF-conf/Half-inst/trig-aWait/Trig-pend |/ Err?=(none)/Reinst-required (Status,Err: uppercase=bad) ||/ Name Version Architecture Description +++-==============-============-============-================================= un systemd <none> <none> (no description available) un systemd-servic <none> <none> (no description available) un systemd-shim <none> <none> (no description available) un systemd-sysv <none> <none> (no description available) [[email protected]][/home/dragan/Desktop]# dpkg -l libsystemd0 dpkg-query: no packages found matching libsystemd0 [[email protected]][/home/dragan/Desktop]# apt-cache policy libsystemd0 libsystemd0: Installed: (none) Candidate: (none) Package pin: (not found) Version table: 215-17+deb8u4 -10 700 http://http.debian.net/debian/ jessie/main amd64 Packages [[email protected]][/home/dragan/Desktop]#
Ako sam negde pominjao neki lib, to je verovatno libsystemd0…kukavičje jaje podmetnuto svim distribucijama i upstream programerima da bi se stvarala zavisnost od uljeza i tamo gde to realno nema nikakvog smisla. Taj lib ima strogu zabranu ulaska u TRIOS :slight_smile:
Najlošija situacija je sa Gnome okruženjem…tu moram da rešim još nekoliko glavolomki zbog indirektnih zavisnosti od uljeza, ali i to će da padne za koji dan :slight_smile:

"Najlošija situacija je sa Gnome okruženjem…tu moram da rešim još nekoliko glavolomki zbog indirektnih zavisnosti od uljeza, ali i to će da padne za koji dan :slight_smile:

Veliki je to posao.

Veruj mi da znam…ali i rezultati su tu, lako je proveriti :slight_smile:
TRIOS Gnome3 | FOSS | Free and Opensource Serbia

Usput…ako može Gentoo/Funtoo ekipa da radi na tome, treba se valjda ugledati malo na njih…oni jesu zaista ozbiljni igrači, ali i za nas male amatere ostane po koji slobodan udarac da izvedemo :slight_smile:
https://github.com/dantrell/gentoo-project-gnome-without-systemd

Ja nerazumem isto Dragane u cemu je XFCE zaostao.

Linux Mint 18 codename “Sarah” Beta Cinnamon and Mate Editions are ready for testing
Linux Mint 18 Beta Cinnamon and MATE Editions Are Now Available for Download - Exclusive

Linux Mint 18 codename “Sarah” Cinnamon and Mate Editions are ready for download
[LIST]
[]Linux Mint 18 “Sarah” Cinnamon released!
[
]Linux Mint 18 “Sarah” MATE released!
[/LIST]

LM 18 “Cinnamon” radi odlično, instalirao sam ga sinoć na bratov komp, i nemam nekih većih zamerki… :slight_smile: E, jedino što sam primetio jeste da ne radi “Mega sync” program, tj. ne mogu uopšte da ga instaliram, jer izbacuje nekakvu grešku. :slight_smile:

Zna li neko u čemu je ovde fora? http://i.imgur.com/RXVay1M.png?1

Hvala unapred. :slight_smile:

MegaSync client requires libcrypto++9

Edit: tek sad vidim da je za Ubuntu 15…mozda pomogne ili te bar usmeri ka resenju…

Nažalost brate, ovo uopšte ne funkcioniše, i dalje mi izbacuje error. :slight_smile: Nadam se da će neko na forumu znati kako se ovo popravlja. :slight_smile: