LinuxBBQ - Debian na roštilju

http://linuxbbq.org/

http://linuxbbq.org/wiki/index.php?title=Main_Page

moracu da isprobam jednom kada budem imao slobodan weekend npr…
da li neko mozda ima iskustva/ misljenja/ utiske iz prve (ili druge) ruke??
ove ili neke druge sid based ili sopstvene (ciste) sid price??
kao i, u vasem misljenju, koliko je sid uporediv sa distribucijama koje su “gradjene” da budu rolling??

Ima svašta na roštilju tom, nije samo sid, ima tu i experimentala pa i ekseternih roštiljskih đakonija :gamer: .

Karakteristika slički je OOTB tehnologija tj. sijaset različitih defaultizama :connie_30: . Znači machinebacon po zanimanju baconator maister prvi roštiljske sličke kako mu se ćeifne :nyam1: . Naravno od Debiana kao mesnog materijala :air_kiss: .

Sid je stable, ako ga poredimo sa Archom. Archov stable je možda kao Debian sid, mada ne verujem - ne uvek. Ali Arch nema ništa na dole nit testing, nit stable, nit oldstable, nit backportse za stable i oldstable… i da ne nabrajam ima mnogo toga još što Arch nema, kao što je na primer broj zvanično podržanih arhitektura, nezvanične portove da ne računamo :1: .

A Arch proper bi bio kao Debian sid+experimantal, ali kad nije freeze. Kad je freeze i taj kombo malo uspori, ne toliko ali što je duži ipak počinje da se oseća po malo freeze. A kad nije freeze zna ponekad da duva sid+experimantal i jače nego Arch :nyam1:.

E sad kome je na umu samo valjanje u krvi, po meni Arch ali i Debian sid+experimental non-freeze su on par. Nekad kod jednog zakasni verzija paketa u odnosu na drugog, i obrnuto - sve u svemu, tu su negde :).

Pritom experimental verzija na Debianu se preporučuje samo ako ste dev i ako nemate produkcionu mašinu. Za svaki dan to nije distro…

E da, nikako da se trekuje kompletan experimental kao glavni, to nikako ::slight_smile: . Samo po nešto može odate, sid+experimental znači sid kao glavni a experimental tek kao pomoćni repo. Isto važi i za stable+backports, stable kao glavni a backports pomoćni.

Naravno i sam sid se preporučuje tek za developere, a i naprednije korisnike tj. one koji su barem skontali kako se tu radi. Sid za produkcione mašine i servere se nikako ne preporučuje, samo stable.

Krenuli ponovo pre par nedelja - roštilj ponovo radi :nyam1:

http://sourceforge.net/projects/linuxbbq/files/