LMDE 201204 stable

Linux mint team is ::: proud to announce the release of LMDE 201204.:::
Novi mint debian je tu !
MATE 1.2
Cinnamon 1.4
Xfce 4.8
MDM
Yahoo
Kernel 3.2
Update Pack 4
Hybrid ISO images
http://blog.linuxmint.com/?p=1979

http://blog.linuxmint.com/

Both the MATE/Cinnamon and Xfce editions use the MDM display manager. MDM will look familiar to many people, as it brings back GDM 2.20 and all its features: Remote login, configuration tools, fast-user switching, theme-ability, language selection…etc.

Ne razumem, MDM nije uopste instaliran a ako pokusam instalacija puca, instaliran je gdm3. Kako uoste da znam da je uradio upgrade na stable, pise da ima i update pack4, sad se ja pitam kad ga je dovukao i gde je, gde je taj update, nit zbori nit ista skida. Vidim opet fazoni oko menjanja repozitorijuma, tamo neki Italijani nesto pisu :slight_smile:

ja sam probao danas da pokrenem sa flesha

linuxmint-201204-mate-cinnamon-32bit-rc.iso

proverio md5sum, napravio boot flash, medjutim nemogu da dignem sistem…nisam uspeo… izbacivao mi je gomilu gresaka…

Ja imam taj RC na USB sve regularno instalirano, grub, ext4, to radi. Slao sam na blog sta ne radi, tako je valjda bio i zamisljen taj blog za RC. Sad izasla je stable verzija, da ponovo instaliram necu, kad budem nasao za shodno skinucu tu verziju i narezati da imam. Konfuzni su u tim saopstenjima, obicno kad uradis neki upgrade ima #lsb_release pa vidis da li stvarno uradio ili ne, zam da je to rolling release distro pa mozda to ne moze tako. Kernel sam ja odavno odradio na 3.2 varziju, kad je uradio update-upgrade na stable pojma nemam, nisam ga nesto ukljucivao.

Meni se nekada desi da tek posle trećeg ili četvrtog snimanja na USB sistem digne kako treba. Problem je u programima za pravljenje butabilnog USB-a a ne do sistema (u 90% slučajeva).

Kod mene je problem u samim fleševima. Od 6-7 komada koje imam hoće da se digne samo sa 2 komada. I to nezavisno od distribucije. Kod ostalih ni da makne. A koristim isti program. Unetbootin. Taman sam jučeskinuo ovaj LMDE pa ću danas da instaliram. Onaj prošli mi nije prepoznavao Wireless karticu i čitač kartica na laptopu.

EDIT 10 sati kasnije:
Evo pala je i instalacija. Ovoga puta mi je prepoznao wireless karticu, ali nije čitač kartica, pa sam ga sam instalirao. Problem mi pravi što mi vidi samo jedno jezgro, a ja imam 2. Pa ako neko ima neki predlog.
Inače MATE super radi, čini mi se malo brže nego na MINTU 12, a Cinnamon radi odpilike isto, a i to je dovoljno brzo. Sve nešto gledam po netu za ovaj problem sa CPU-om, pa ako ga ne rešim ne znam baš šta ću…

EDIT 2 koji minut kasnije:
Evo i to je rešeno. Instalirao sam: linux-image-3.2.0-2-686-pae, uradio restart i proradilo.

Meni smeta mreza i prevodi filmova, VLC pada cim se pokusa ucitavanje filma sa drugog PC koji je pod win, SMplayer ucita film ali prevod nikako, Gnome Mplayer trebalo bi da radi ali uopste ne startuje nista. Ovo vec tupim, sam sebi postajem dosadan jer ne vidim uzrok a ni resenje, sva zapazanja poslao sam na blog koji je tada otvoren za RC verziju. Stalno lupam glavu koja je to sitna razlika da Ubuntu to sve moze a LMDE koji je oslonjen direktno na Debian ne moze. Nemam dve masine pored sebe pa da uporedo gledam strukture fajlova, prvo samu sambu a posle svakog plyera i da vidim u cemu je razlika. Ako je film na mom racunaru bio to win ili neki drugi linux nema uopste problema, isti ti programi rade sasvim normalno. Ja uvek koristim pae kernel ima utisak, mozda se i varam da mi masina radi stabilnije.

Evo sad sam probao to što pišeš. Imam istu situaciju kući: win - linux. Totem mi otvara video sa windows računara sve sa prevodima. I to preko wirelessa i 720 p. Za muziku nisam uspeo.

Da samo Totem , to sam i napisoa na RC blogu

Instalirao i oduševljen sam malom potrošnjom memorije i odzivom, ali mi nekako ne lezi i deluje nedovršen u odnosu na izdanja bazirana na Ubuntu tako da cu sacekati mint 13 :slight_smile:

Moraću da testiram ovaj Novi LMDE kada ga toliko hvalite :slight_smile: RC verzija mi je loše radila, videćemo ova kako će da se pokaže.

@VlaK,
Da li si probao ostale video playere sto sam nabrojao? Probaj pa da se prijavi kao bug, ovako ispada samo meni ne radi. ja sam vec jednom prjavljivao u RC verziji.

Probao sam sve redom i samo Totem pušta. Mada po neki video fajl hoće da pusti i Banchee, što je malo blesavo. Pored toga imao sam i problema sa deljenjem fajlova iz Gnome Commandera, pošto isti nije hteo da se poveže sa Winom, a Nautilus hoće, tako da sam odlučio da sačekam malo, pa da probam kasnije.

Banshee pusta video fajl i posebno moze da se ucita prevod, vidi mrezu, ovo je suludo. Nigde setovanja za video, ugasio sam program ali mi u pozadini i dalje ide samo ton, ludilo :slight_smile:

Ajd ko zna dobro engleski nek se izbombarduje Cleo da malo sredi to ludilo od playera koji kod njega ne rade.
VLC ne radi, puca.
SMplayer ne moze da ucita prevod
Gnome Mplayer ne radi uopste
Banshee koji je player za muziku pusta filmove ali nigde setovanja, kao da mu namestim 1250 ili utf8
Jedini totem radi kako valja

Sta uradise, svi hvalimo brzinu rada ali kad krenes dublje ono minsko polje :frowning:

Verovatno su zurili da puste distro…resice se to usputno preko azuriranja…

Nesto sumljam, ja sam sve zamerke napisao jos na blogu kad je izasla RC, blog je sluzio tome a ne samo za hvalospeve :slight_smile:

Muka mi da citam vise taj blog o finalnoj verziji, samo pohvale, zahvalnice, po sistemu ljubim *upe. Pitam se da li ti koji pisu probaju
bilo sta osim Firefoxa, Youtube, Facbooka i Google. Da li uopste nesto umrezavaju, 2001 gledao sam pornjavu sa drugog kompa kad sam
slusao MCSE na w2k a sad 2012 problemi sa mrezom i gledanjem filmova. Koja je caka sa tim Debilijanom, on i sam ima taj problem a pogotovo
u ovoj kombinaciji.

Hmmm…to sto pisete kod mene se ne desava…Sistem lepo radi…moram reci da je jako brz…Digao sam ga kao live, sa flesa, video fajlove automatski preuzima totem movie player, instlairao sam smplayer, pusta titlove, HD film pusta bez ikakvih kodeka dodatnih. Nisam azurirao sistem. Namerno sam samo dodao smplayer na default konfiguraciju…

screenshot012312005252.jpg[/URL] [URL=http://img546.imageshack.us/i/screenshot1sv.png/]screenshot012312005252.jpg

Muziku normalno pusta banshee…ali mi ne preuzima video fajlove…

VLC ne radi ni meni…Evo sta mi ispise kad ga pokrenem…

$ vlc VLC media player 2.0.0 Twoflower (revision 2.0.0-0-g421a4fc) [0x8da78f0] main libvlc error: No plugins found! Check your VLC installation.

Cudno da od kad je izasao do danas nema nikakvih azuriranja…proterao sam mu

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

nista nije nasao…iako sam mu ukljucio backports pakete iz software sources

@Gnome

Da li si obratio paznju da mi pisemo o problemu kad su masine umrezene i kad se filmovi citaju sa win masine. Totem jedini radi kako valja, VLC puca na nekom vlc-samaba modulu, SPplayer ucita film ali prevod ne… Paradoksalno je da sve radi ako je film kod mene na racunaru, kao neko autisticno dete koje zivi u svom svetu. Ja imam instaliranu verziju ne live, update ne pristize, ne znam ni kako je uradjen prelazak na stable, mozda je samo deklarativo uradjen promenom nekih fajlova. Ostaje jedino da pobrisem sve i da sad instaliram tu stable verziju ali verujen da ce sve biti isto, nislio sam da sam jedini ali dobio sam potvrdu da nisam.

Koja sources.list?
Sa ovom prvom kaze da nisam na pravom mestu, sa drugom da jesam, rezultat, nema update ni preko jedne sources.list

http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=17&t=99384&start=20

Re: Linux Mint Debian 201204 RC (MATE/Cinnamon & Xfce) relea

Postby Mr. B on Sun Apr 15, 2012 7:27 am

sawyerPC wrote:about the sources.list edit to be fixed in next update pack 5(mentioned on the Mint Blog under known problems):


[code]deb http://packages.linuxmint.com/ debian main upstream import
deb http://debian.linuxmint.com/incoming testing main contrib non-free
deb http://debian.linuxmint.com/incoming/security testing/updates main contrib non-free
deb http://debian.linuxmint.com/incoming/multimedia testing main non-free[/code]

is my sources.list file under /etc/apt

how should it look and/or do I just change the words incoming to latest?

You’re reading it wrong… It will be fixed in the stable release of LMDE 2012.04 not with the UP5.

So indeed… you must fix the sources.list yourself by replacing incoming with latest as kiirokurisu said. Or… replace all the line with this by copying and pasting it:

deb http://packages.linuxmint.com/ debian main upstream import deb http://debian.linuxmint.com/latest testing main contrib non-free deb http://debian.linuxmint.com/latest/security testing/updates main contrib non-free deb http://debian.linuxmint.com/latest/multimedia testing main non-free

@Gnome
kod mene VLC dolazi prinstaliran i puca kod pokusaja ucitavanja fajla sa mreze