LMDE Update Pack 6

Odavno niko nije postovao na ovom mestu … :morning2:

Kao što piše u postu, ako ne koristite Linux Mint Debian, ignorišite sve ovo.

http://blog.linuxmint.com/?p=2254

Bolje da su ga nazvali “rolling pack”… gori od XP-a sa 168 servis pakova :wink:

Vala baš, ovom LMDE-u treba jedan hard reset pa jovo nanovo :slight_smile:

I zna li se kada je u planu da Mint potpune predje sa Ubuntu-a direktno na Debian?

To je trebalo da bude sa 14-icom medjutim iz nekih nepoznatih razloga je to odloženo za neku od narednih verzija. Po svemu sudeći počeli su opet da rade na LMDE-u što je dobar znak.

Ja se iskreno nadam kada budem video Linux Mint XX zasnovan na Debian 7.0 to će biti vrhunac u linux svetu :slight_smile:

Za sada sam na openSUSE-u i mogu slobodno reci da je ovo jedna od najboljih distri koju sam probao…medjutim koliko vidim Linux Mint Debian ce mozda biti nesto sto ce pretstavljati sinonim za Linux svijet, sinonim za stabilnost kao i Debian, strasno brz, pun mogucnosti, jednostavan za koriscenje sa hrpom programa i aplikacija i kao takvog bi ga rado probao…jednostavno mislim da ono sto je za Windows korisnike XP SP3, to ce za nas biti LMDE, ako ne pretjerujem :slight_smile:

Suse je odlična distribucija a i ne može biti greške sa njom jer je razvija Novell koji ulaže milione € u razvoj i programiranje na godišnjem nivou.

Što se tiče LMDE… ja se to iskreno nadam, mislim da će to biti sistem za sva vremena što se kaže, zasnovan na Debianu čistom i ubačena remix platforma za početnike… biće to sjajan sistem.

Do danas sam bio na Open SuSe-u i bio sam zadovoljan.Malo je sporiji distro od Fedore i Minta.Inace moj No 1 distro je Slackwareali ga momentalno ne koristim iz nekih teknickih razloga.trebalo bi mi resiti ovaj Skype jer ga intenzivno koristim posto mi je sin u SAD u.

Evo baš sam instalirao LMDE na drugu particiju i updejtovao ga. Bome jako sporo ide updejt. Preko tri sata je sve trajalo. i posle sveg tog vremena nije mi prepoznao da imam dupli procesor, a čitač kartica kao da nemam. Još ću se igrati ovih dana pa da vidim. Deluje mi da obećava, samo da se srede te sitnice. Meni nekada neće da se otvori iz prve, a i znaju ostati “fantomski” prozori, kada ih zatvorim. Ne znam šta da kažem, za sada nit je vino nit je voda…

@Vlak
ako toliko brljavi ja bi ga zbrisao, stavis onda Debian testing i zezas se sa njim

Ako su mintovci pametni, LMDE bi trebao da bude budućnost, tj. da vremenom sve više prelaze na njega kao glavnu verziju. Uprošćen i početnicima blizak klasični Debijan. Gde ćeš bolje? Malo ga srede, ubace neke svoje repoe, automatizuju neke stvari i to bi mogla da bude perfekcija. Sve to nije baš mali posao, zato se i odlaže stalno. Ipak, mogli bi ozbiljno da se bace na posao i da srede jednu verziju, posle sve ide mnogo lakše, samo nadograđuješ.
Ovo sada je bućkuriš koji je daleko od dobrog. Kao da je debela beta. Isprobavao sam ga u par navrata i mogu vam reći da je manje posla da središ bilo koji Debijan nego da LMDE dovedeš u potpuno funkcionalno stanje.

Što se tiče Suseta, meni nikada nije legao. Imao sam ga na službenom laptopu i bukvalno sam se forsirao da ga zavolim ali nije išlo. Bilo je dobrih stvari, bilo je bubica (ništa što ne može da se reši) ali jednostavno nema hemije među nama. :slight_smile:
Nije mi jasno kako gigant kao što je Novel, sa tolikim finansijama, ne može da napravi distribuciju koja će da oduva sve ostale?Naprave jednu verziju koja je sjajna, pa onda jednu koja je katastrofalna… Ubacili su i RR verziju (Tumbleweed) za koju se pokazalo da je potpuni promašaj, osim za ljude koji baš vole da čačkaju. Arch je sinonim za stabilnost u odnosu na Tumbleweed. Dalje, ima Evergreen projekat koji bi trebao da bude neka vrsta LTS-a. Ipak, taj “LTS” traje nekih 18 meseci ili slično?! Ne razumem… Promašaj za promašajem za tako veliku kompaniju…

Po pitanju LMDE-a… on nije ni trebao da se napravi bar ne u ovom vremenu, zajednica je tražila da se napravi i insistirala je na njemu, dosta njih je bilo u fazonu da ne koriste Ubuntu uopšte a hoće da vide debain u nekoj prilagođenoj formi i onda je nastao LMDE. Kako god naišao je na dobre vibracije i ja se iskreno nadam da će više da se posvete njegovom razvoju jer kao što je Clem prošle godine u intervjuu rekao, “ubuntu i mintu se putevi drastično razilaze”…

stvarno su dobre vibracije,nekoliko nedelja koristim ovu verziju minta i kao pocetnik sa iskustvom od skoro godinu dana i promenom nekoliko distribucija ova verzija minta i sabayon su distribucije koje su mi najvise legle.

Ako Mint i predje u potpunosti na Debian vjerujem da ce to biti BUM u Linux svijet…novih korisnika sigurno nece biti malo…

@[member=‘rapha’] Slažem se sa tobom… mogli su da se posvete bar jednom i onda izbace bar 0.5 pa da može bar da se koristi… :smiley:
Nije LMDE loš, ali mi se i dalje više sviđa Debian kao original… možda se u budućnosti to promeni… nadam se da će srediti jednom LMDE :slight_smile:

Ja na LMDE gledam kao recimo na Crunchbang. To je ono što dobiješ kada na originalni Debijan staviš repoe, aplikacije, šminku, DE… Ok je jer skraćuje posao… :wink:

Yep bio bi identičan sistem kao ovo…

Što bi bilo cool, ali se još nije desilo :). A to baš i nije teško da se desi, samo su izgleda trenutno prezauzeti sa Utuntem ;).