LXDE 12 i Youtube (flash)

Instalirao sam na stariju masinu LXDE 12 i sve funkcionise odlicno, brzo otvara menije, programe, u radu ne stuca… Upotreba RAM memorije mi je neverovatna jos nije presao 400mb a vrti se prosecno na 340mb, jedino sto je CPU usage uglavnom na 100%. Problem se javlja pri otvaranju youtube-a, zvuk kasni, secka video, krene na kratko da tecno ali posle par sekundi opet i tako u krug, Probao u Firefox-u, Chromium-u i Chrome-u, Chrome nesto brze otvara od ostalih. Postoji li neka sansa da se to ubrza, oslobode resursi ili nesto sl.

Konfiguracija je CPU 1.6 Pentium 4. 768 mb RAM, swap 4 gb, graficka nvidia mx-440 (mozda mu je to slaba tacka? mada filmove pusta bez ikakvih problema)

Prvo ispod si zahteva za flash:

[list]
[]2.33GHz or faster x86-compatible processor, or Intel Atom 1.6GHz or faster processor for netbooks
[
]Red Hat® Enterprise Linux® (RHEL) 5.6 or later (32 bit and 64 bit), openSUSE® 11.3 or later (32 bit and 64 bit), or Ubuntu 10.04 or later (32 bit and 64 bit)
[]Mozilla Firefox 4.0 or Google Chrome
[
]512MB of RAM; 128MB of graphics memory
[/list]

http://www.adobe.com…tech-specs.html

Mada i kod mnogo brži kompova zna flash da zeza ::slight_smile: .

@banom
Možda da probaš html5 verziju Tjubeta?

HTML5 je isto zahtevniji za procesor ::slight_smile: , za low sisteme kao ovaj preporučujem prosleđivanje plejeru putem skripti ili putem eksternih programa plejera, tipa minitube. Tako da na ovim sistemina ovo zna da bude oko 4 puta manje zahtevnije po procesor.

Za gs skiptu preporučujem viewtube, čovek ih redovno ažurira par godina i ne važi samo za youtube, već i za ostale popularnije :1: .

Moj stari laptop Acer2000 (512MB, R9200/64MB, Centrino 1.6Ghz) bez problema pušta sve u html5 verziji…

Naravno pušta ali kako, ja sam više za skriptu :playboy: . Sa njom možeš da gledaš youtube i na Pentium 2 a možda i na slabijim :slight_smile: , pošto jelte može da se izabere lagano i 3gp varijanta :1: .

Odo da gledam Zacka, nemo me zapričavaš ovo čekam ceo dan :connie_pumpkinsmile: .

xine http://live.fsf.org/hallD.ogv

^
ok, ok :slight_smile:

To je to, ne moze od babe devojka :smiley: Probao sam i viewtube i minitube… ali ne vredi. Hvala u svakom slucaju.

Ako te zeza viewtube i minitube, onda te zezaju i video plejeri :chiffa: . Sumnja se onda prebacuje na drajver, nouveau ili nvidia. Probaš kako ide sa jednim ili drugim :1: . Kontam da bi standard 480p webm na youtube ili u plejeru, morao glat da radi :slight_smile: . 720p možda poneki, a1080p no-no :mamba:

720p i 1080p nisam ni posmisljao da ce da pustio mislio sam da ce da radi na 360 i 480. Isto se ponasa i sa nvidia driverima i bez njih. Nvidia drajver je ver. 96.43.20, taj je instalirao preko Additional drivers

Hm, onda je do setupa nešto 360 i 480 bi trebalo da ti pušta OK. Mislim na taj drajver i oko njega, možda da probaš vsync da ugasiš, ako je upajlen ili obrnuto.

Mada ti reče u prvom postu da ti “filmove pusta bez ikakvih problema”, onda baš i ne znam kako viewtube i minitube zezaju, dal ne keširaju stream nešto dobro ili te net zeza… ne znam šta bi osim ovoga drugo moglo da bude ::slight_smile: .

Nabavicu drugu graficku pa cu probati

Ubacio V9400-X (nvidia mx4000) graficku i daleko bolje radi, sada ponekad secne ali nista strasno.

OK, bitno da radi :chiffa: . Samo da te podsetim za Mint 12 podrška ističe sledećeg meseca :slight_smile: .

Pa sta sad mi nindze da radimo :smiley:

Predjes na LXDE 13-cu:
http://forum.opensou…rc1-unofficial/
:slight_smile:

Sad cu da ga skinem i probam posto mi ovaj komp i jeste za igranje sa Linuxom. Hvala jos jednmom

Nema na cemu. Ja ga koristim vec oko mesec dana, mogi samo reci da je odlican sistem. Malo ima problemcica oko promene teme, ali pisao sam tamo u temi sve o tome. Uglavnom ako nesto zapne, tu sam. :slight_smile:

Za ninđe Debian netinstall i označiš lxde :1: . Dole pod alternative ti je to, ako već nećeš expert :smiley:

http://www.dodaj.rs/?3Z/li/3IsiNCrA/2012-10-14-203645930x675.png

Pogleš i ostale sličke,[/url] pa brzo na klikete [url=“http://cdimage.debian.org/cdimage/unofficial/non-free/cd-including-firmware/wheezy_di_rc1/i386/iso-cd/firmware-wheezy-DI-rc1-i386-netinst.iso”][b]Download[/b] :slight_smile: