Mark Of The Ninja

Klei je jedan od izdavača čije su sve igre dostupne za i za linuks. Posle velikoh uspeha sa igrom Shank, uradili su nešto potpuno drugačije.
Držeći se istog šablona crtanja, napravili su odličnu platformsku stealth igru.

Mark of the ninja je po izgledu jako slična igra Shanku, ali samo po izgledu. Isto stripska grafika, likovi smešni sa izraženim grotesknim izgledom i karakterističnim oštrim ivicama. Ali to je i jedino što je zajednićko sa Shankom. Gameplay je totalno drugačiji.

Mark of the ninja je nesvakišanja 2D platforma urađena kao stealth igra. Igrajući je stekao sam utisak kao da igram Splinter Cell samo u 2D okruženju.
Šunjate se kroz celu igru, krijete se od svetla, izbegavajući stražare. Na raspolaganju su dosta oružja, mačevi, sablje, šurokeni, sajle, kanapi itd. Sve što ninja koristi. Tu su i specijalne moći kao što je focus, pomoću kojih možete da gasite svetla, razbijate sve vidove osvetljenja, gađate iz daljine itd.

[SPOILER=“Video trailer”]
https://www.youtube.com/watch?v=vMm9j4b3jQg
[/SPOILER]

Nivoi imaju puno mesta za srkivanje, šahtovi, prolazi, koji pomažu da se sakrijete od stražara. Kao i svaka stealth igra akcenat je na izbegavanju, a ne konfrontiranju sa neprijateljima. Može se igrati i agresivno, direktnim napadom, ali ako vas neko čuje i vidi nema spasa, s obzrom da su stražari opremljeni mašinkama.
Takođe za svaki stealth koji izvedete dobijate bonus poene. Ukoliko ubijete nekog od stražara možete mu odvući telo da ga drugi ne pronađu, što dosta podseca na Splintera Cell način igranja. Svaki pokret se čuje odzvanja, tako da je poželjno ići što tiše, bez skakanja, trčanja itd.
Nivoi su dosta tamni, ponegde neko svetlo, koje obično ili izbegavate ili ga uništite. Grafika nivoa je jednostavna sa prostim teksturama, ali ne odvraća od igre.
Svaki nivo ima razne prolaze koji su pomalo i sakriveni u kojima se obično nalazi neko novo oružje ili svici koje treba skupiti.

Meni je jako lepo urađen nalik na onaj od Shanka. Ima tutorijal, mogu se kofigurisati komande po želji što je jako bitno jer igra ima priličan broj komandi.
Grafičko podešavanje je jednostavno, bez previše opcija, ali sasvim dovoljno.

Mark of the ninja je odlična zabava, zaista sam uživao igrajući je. Za razliku od šenka gde je akcenta na brzini i okretljivosti, ovde je sve suprotno. Mehanika igre je spora, taktička. Poneki delovi igre zahtevaju dosta posmatranja, smišljanja kako dalje, ali je sve u domenu arkadnog igranja.

[SPOILER=“Slike iz igre”]214560_2015-03-31_00001.png 214560_2015-03-31_00002.png 214560_2015-03-31_00003.png [/SPOILER]

Mark of the ninja je odlično prošao i kod publike. Izuzetno popularna igra, sa visokom ocenom kod većine igrača, pa i kritičara. Od mene sve preporuke za ovu igru.

Na linuksu igra perfektno radi. Framerate je konstantan, nije zahtevna, koristi nativ drajver. Igrajući je satima nijednom mi nije izašla iz igre, imao pad frejmova itd. Port je savršeno odrađen.

[SPOILER=“Sistemski zahtevi”]
[LIST]
[]Processor: 2.4 GHz
[
]Memory: 2 GB
[]Hard Drive:2.5 GB HD space
[
]Video Card: 512 MB VRAM, NVIDIA® GeForce® 7800 GT or ATI Radeon™ HD 3000+ or better
[/LIST]
[/SPOILER]

Igra je trenutno na velikom sniženju u prodavnici, ali to nije razlog zašto sam je opisao.

Ako bismo ocenili igru ja bio joj dao 9/10.

Volim ove jednostavne platforme, igra me podseća na Deadlight takođe dobra igra.

Šteta nemam parica na kartici a rado bih je pazario jer 3,74evra je zaista super cena…

Da slična je jako Deadlight igri. S tim što je Deadlight igra sa delko većim budžetom. Da igra je sad na dobrom popustu. bila je na mnogim bundlovima do sad, tako sam je ja uzeo.
Bzv. a do pre par meseci imao sam čak 3 kopije…

Bice free na steamu za vikend, a jako brzo se prelazi :smiley:

Kupio sam je pre par nedelja od onih para koje sam zaradio prodajući kartice…

Vredi igra, odlična je. još ako naletiš na dobar popust prava stvar.
Što se karata tiče tako sam i ja prodao karte i nabavio gomilu igara…

Juu, epa meni star acc, nemam wallet :frowning:

Za kupovinu igara ti ne treba wallet uopšte, a ako misliš na trading cards onda da treba da imaš nešto u walletu da bi kupovao…
Iskreno i nisam baš razumeo šta si rekao…

Nemam net karticu…

Najniža cena ove igre 1,20e + fee 0,2e ispadne oko 1,5e

Mark of the Ninja STEAM CD-KEY GLOBAL - Günstig kaufen - G2A.COM