Mikro SD Card

Ovako nabavio sam za android micro sd Transcend od 8Gb,i hteo lepo sa Gparted da napravim 2 particije za Link2sd app.Prvo sam desni klik unmount tj na srpskom bese pise otkaci,trebalo je da bude 1va particija 5Gb u FAT32 i resto 3Gb u ext2(moze i ext4).E tu nastaju muke Gparted kaze nemoze niti obrisati,kreirati particije nista,jer je sd READ ONLY :frowning: android je Jely Bean 4.1.1…imam i citac kartice u lapu te je Mint vidi,kako sada da joj dam i dozvolu READ_WRITE?Postoji li neka metoda npr Terminalo kako bilo da bude u androidu posle mountovana kao R/W.Sto sam nasao na guglu nece,ako neko zna kako zamolio bih napiste…hvala unapred :slight_smile:

Evo ovako, da li imaš podataka nekih trenutno na njoj koji su od važnosti?

verovatno je bekapovao, kad je već krenuo u akciju s GParted :slight_smile:

@milewap
Ne znam elegantno rešenje iz Linuxa…

Foto Aparat je mene spašavao, u sličnim situacijama. Doduše na Windosi, davno sam to radio.
Formatiram ga (difoltno je fat 32), zatim particionisanje ili s nekim Windosa Partedom ili direktno na fonu iz CWM recavery, a ti možeš da probaš dalje s GParted.

Kako @Miki[/USER] napisi tu karticu sam dobio,tako da mogu obrisati celu.E kad bih napravio te 2 particije,tek tad bih posle koristio za bekap putem CWM rekavija itd znaci mozemo je smatrati praznom… [USER=1376]@Ladislav probao sam i sa cwm i ne napravi,telefon je inace Alcatel One Touch MPop 5020x Jely Bean 4.1.1 android te ima svega oko 2,9Gb interne(malo bas) i oko 400-450Mb RAM.Inace nije moj komsijin rutovan i ubacen neki modifikovan CWM koji radi na njemu…cwm recovery.img skinuo sa XDA 4uma :slight_smile:

ozbiljno ti kažem snadji se za digitalni fotoaparat i odradi format sd -card. Posle ćeš moći da je particionišeš, bar je meni uspevalo.
Ništa te ne košta da probaš, sem što se moraš snaći za aparat.

Edit
Pogledaj ovo

https://www.youtube.com/watch?v=a1J5jGWM9ss

@milewap Napravi ponovo particionu tabelu iz Gparteda, pa probaj sve što hoćeš.

^jeste da @milewap gadno piše, ali pročitaj njegovu prvu poruku ponovo. :slight_smile:

Pokrenuo je temu jer ne može ništa da uradi s GParetd… :wink:

@Ladislav[/USER] Posle dosta iščitavanja sam skontao o čemu se radi :D. Moj je savet sa GNOME Disks ići na opciju format entire drive without partition table, pa nakon toga napraviti MBR u Gparted-u, e onda se igrati sa particijama. [USER=1450]@milewap