Mint 14 Update Manager - could not download all repository indexes

Primetio sam da Update Manager već neko vreme ne signalizira da postoji update. Pokušao sam ručno, ali kada skida pakete dešava se da za gomilu paketa javlja fail:
[ATTACH]861.IPB[/ATTACH]
Kada završi skidanje izbaci mi ovo:
[ATTACH]862.IPB[/ATTACH]
Posle toga je tray ikona Update Manager-a X-irana i poruka je “Could not refresh the list of packages”. Više ne znam da li se apdejti instaliraju ili ne… Otkako sam instalirao Mint 14 (clean install) jedino što sam čačkao software sources je dodavanje ppa za Hotot.
[ATTACH]860.IPB[/ATTACH]
Ima li neko ideju zašto se ovo dešava i kako da rešim problem?

getdeb ne radi, sta ce ti ovaj lokal repozitorijum

Znači, da isključim ta dva getdeb repozitorijuma? Ne radi trenutno ili ne radi uopšte? Ovaj lokalni sam sad malopre čvrknuo. Ne znam ni sam što.

Ne rade trenutno ali vidi da li imaju miror, obicno imaju.

Ne radi on to druže vreme…

Poskidao sam getdeb i pokušao update. Opet Failed za one Translations i ostale pakete kao na slici. Prijavio je da ne može da se prikači na mintove repozitorijume, probao sam da promenim server, obavio test koji mi je izbacio slovački server kao najpodesniji. Pokušao sam opet, opet isti Failed momenat, ali bez obaveštenja na kraju. Nije mi se pojavio nijedan update. Navodno mi je sistem up to date. Probaću ponovo ovih dana. Jedino mi nije jasno zašto mi sistem sam ne alarmira da postoji update. Update Manager je podešen da proverava svakih 15 minuta, a nije se oglasio mesec dana.

Ovo za Failed Translations je više puta objašnjeno… Kada piše to FAILED znači da na serveru nema novih dopuna, a ne da nije uspeo da skine :slight_smile: Mala nelogičnost ali tako je napravljeno.

Aaa… Stvarno je nelogično. Dakle, update radi bez problema… Još samo da skontam zašto se Updater ne oglašava sam. Pokreće se sa dizanjem sistema, proverava svakih 15 minuta.

Da da i ja sam to još davno primetio pa se žalio na glavnom forumu pa mi je tada objašnjeno ovo što sam sada tebi preneo :slight_smile:

Kako misliš ne oglašava se?

Pa, koliko mi se čini, ranije (Mint 13 i Mint 14 u prvim danima posle instalacije) me je Updater obaveštavao da postoji update. Da li tako što se promeni štitasta ikonica u tray delu ili tako što mi negde iskoči neko obaveštenje. A u poslednjih nekoliko nedelja kad god pogledam ikonica je ona sa zelenim OK simbolom. Onda klik na nju, otvori se Update Manager, osveži i izbaci listu paketa, stisnem Install i obavim update.

Po ps. bi trebalo ali u zadnje vreme ne readi ok, ja iz navike kliknem na ikonicu pa dovucem update

Da ne otvaram novu temu nego da se prikljucim i ja ima isti problem.

[code]Could not download all repository indexes

The repository may no longer be available or could not be contacted because of network problems. If available an older version of the failed index will be used. Otherwise the repository will be ignored. Check your network connection and ensure the repository address in the preferences is correct.

Failed to fetch http://packages.linuxmint.com/dists/nadia/Release.gpg Unable to connect to packages.linuxmint.com:http:
Failed to fetch http://packages.linuxmint.com/dists/nadia/import/i18n/Translation-en_US Unable to connect to packages.linuxmint.com:http:
Failed to fetch http://packages.linuxmint.com/dists/nadia/import/i18n/Translation-en Unable to connect to packages.linuxmint.com:http:
Failed to fetch http://packages.linuxmint.com/dists/nadia/main/i18n/Translation-en_US Unable to connect to packages.linuxmint.com:http:
Failed to fetch http://packages.linuxmint.com/dists/nadia/main/i18n/Translation-en Unable to connect to packages.linuxmint.com:http:
Failed to fetch http://packages.linuxmint.com/dists/nadia/upstream/i18n/Translation-en_US Unable to connect to packages.linuxmint.com:http:
Failed to fetch http://packages.linuxmint.com/dists/nadia/upstream/i18n/Translation-en Unable to connect to packages.linuxmint.com:http:
Failed to fetch http://packages.linuxmint.com/dists/nadia/main/binary-i386/Packages Unable to connect to packages.linuxmint.com:http:
Failed to fetch http://packages.linuxmint.com/dists/nadia/upstream/binary-i386/Packages Unable to connect to packages.linuxmint.com:http:
Failed to fetch http://packages.linuxmint.com/dists/nadia/import/binary-i386/Packages Unable to connect to packages.linuxmint.com:http:
Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.[/code]
Da li to znaci da nema novih update-a ili ne?

Update na linux mintu preporucljivo je raditi preko konzole (pisano o tome vise puta na ovom forumu) , komande :

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get dist-upgrade

Pronaci jeziku podrsku u meniju, kod mene je trenutno Mint KDE, i dobicete obavestenje da jezicka podrska nije u potpunosti instalirana. Instalirati dodatne pakete i taj problem se nece vise ponavljati.

[ATTACH]1058.IPB[/ATTACH]

Ovo je ludo ja tu trecu ikonu sa leve strane nemam, kako pozivas taj ekran.

Koja ti je to ikona treća sa leve strane? Misliš na makaze?

Uredu od sad terminal (ja sam ranije malo probao ubuntu) i sam je izbacivao da ima update i nisam morao iz terminala da pozivam. Medjutim ovaj novi mi je malo antipatican…

@[member=‘Vladimir’] verovatno misli na ona 4. ekrana

@Dragan99

Ekran se samostalno pozove, tj. automatski se ukljuci kada kliknem na trecu opciju sa leve strane prozora -> System Language. Inace u pitanju je KMint 13 LTS, jer sam odlucio da se vise ne zezam svakih sest meseci sa novom distribucijom, vec teram stabilna izdanja. Dok se obicna izdanja ispoliraju istekne im podrska.

E kod mene u 14 nema ta treca ikonica sa leve strane, nisu bili ni izlistani ni jezici, samo engeski i srpski. Odradio ovo gore sto si napisao, sve kao ok, nema nista da dovuce, ponovo udjem u jezike i dalje nema te trece ikonice ali zato sad svi jezici na spisku.

http://i.imagebanana.com/img/2hj2oabt/thumb/_004.png

Promenjeno je to u verziji 14, ne izgleda kao u prethodnom izdanju. Mozda je opcija premestena na neko drugo mesto u okviru tih podesavanja.

Ponovo neki problem kod mene

[code]
Could not download all repository indexes

The repository may no longer be available or could not be contacted because of network problems. If available an older version of the failed index will be used. Otherwise the repository will be ignored. Check your network connection and ensure the repository address in the preferences is correct.

Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/starws-box/deadbeef-player/ubuntu/dists/nadia/main/source/Sources 404 Not Found
Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/starws-box/deadbeef-player/ubuntu/dists/nadia/main/binary-i386/Packages 404 Not Found
Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.[/code]