Moderisanje foruma

Moderator na ovom forumu preti preko PP…

hQ66DkA.jpg

Ovakve stvari su pravilima foruma najstrožije zabranjene, posebno kada dolaze od staff-a. Baš me zanima Vladimire i Dragane šta ćete učiniti po ovom pitanju. Ovo je za perm ban.

Ko deca ste. Tj ne kapiram sto Jocix ovo uzima toliko za licno :wink:
, a on koliko kapiram nije moderator.

Nisam u toku, šta se desilo pa ste se pokačili?

Vidim da je 100% poslao report sa istom ovom porukom, samo ne vidim javno zašto si otvorio temu jer upravo report dugme tome i služi!?

Dok ne sagledam stvari, uzdržite se od komentarisanja da se priča ne bi razvijala gde ne treba, jer se uvek razvije gde ne treba kada su ovakve stvari u pitanju.

Stvar je u tome što se mi i nismo pokačili. Jocix je samo odjednom pobesneo, bez pravog razloga. Ja se njemu nisam niti jednom jedinom rečju obratio preko privatnih poruka, nemamo on i ja o čemu da razgovaramo privatno. Sve što je bilo između nas desilo se na temi o vestima. Pogledaj, mislim da postovi nisu brisani.

Jocix, inače, ima vrlo perfidnu taktiku da “moderiše” javno a posle se izvinjava tajno, da slučajno ne vidi bilo ko. Kada ta njegova taktika bude izignorisana, on krene prljavo, sa smešnim pretnjama. Čim mu i najmanje oponira neko ovde odmah ga doživljava kao neprijatelja, odmah se oseća ugroženim i postaje agresivan i bezobrazan. A sutradan se pretvara kao da je sve u najboljem redu i da se baš ništa nije desilo. Do sledeće prilike. Čovek deluje kao da baš i nije u vinklu i meni je žao zbog toga.

Vidim da je 100% poslao report sa istom ovom porukom, samo ne vidim javno zašto si otvorio temu jer upravo report dugme tome i služi!?

Dobra je praksa da sve provokacije ili pretnje ili uvrede koje idu privatno budu dostupne svim članovima foruma i javno, čisto da bi znali sa kime imaju posla. Ovakve stvari nisu samo za oči admina jer forum ne pripada samo njima.

Još jedan razlog zbog koga sam otvorio ovu temu je da ljudi vide koga ste u svojoj beskrajnoj mudrosti postavili na poziciju da može da odlučuje o bilo čemu na ovom forumu.

I zašto ne bi postojao jedan topik o moderisanju foruma? Ili je to tabu tema možda?

@100% Hvala ti na komplimentima. Pročitaj PP brate, sad sam ti malopre pisao… ;):blush:

Najpre, Joca ovde nije moderator nego saradnik, ima potpuno drugačija ovlašćenja nego moderator no to je naš interni dogovor.

U svakom slučaju, pretnje na ovom forumu (u bilo kakvom kontekstu) nisu dozvoljene, naročito kada je neko od osoblja foruma uputilo tako nešto i zaista imamo 0% tolerancije na takve stvari. Svako ko je ovde moderator ili bio moderator punoletna je osoba, što znači da sami umeju da rasuđuju i razmišljaju o svojim postupcima i mi nemamo mesta za oprost u ovakvim situacijama jer da oprostiš možeš samo detetu od 9-10 godina koji ne razume posledice, ovde to nije slučaj i rešili smo da Joca ne bude više saradnik, dok i dalje može da koristi i diskutije na forumu ali isključivo kao pojedinac i ne predstavlja više FOSS niti je deo osoblja.

Što se tiče člana 100% pošto je najavio da će da ide (otišao) sa foruma… Objavljivanje privatnih poruka bez saglasnosti autora | FOSS Forum | Free and Opensource Serbia apsolutno se slažem da svaki vid “nasilja” treba da se sankcioniše, kao što na forumu nema mesta SPAM-u i trudimo se da ga suzbijemo isto tako iako je ovo (relativno) slobodan forum, neka pravila i načela na njemu moraju da se poštuju.

U svakom trenutku ovaj FOSS postoji od 2012. godine a njegova ideja živi čak od 2009. godine da se nismo pridržavali pravila bar u krajnjoj meri (kao sada) sasvim sigurno ne bi opstao ovoliko.

@Jocix[/USER] nije više saradnik a ti [USER=1630]@100% imaš zabranu pristupa forumu u trajanju od 6 meseci počev od današnjeg dana zbog kršenja pravila i iznošenja privatnih podataka i informacija o drugim korisnicima bez njihove izričite saglasnosti.