Moja omiljena/omrazena GNU/Linux distribucija

Izvolte :smiley: Samo, postujte pravilnik.

Ubuntu
@Miki kakav pravilnik?

TRIOS - xfce :love:

Omiljena: Ubuntu OS
Omražena: TRIOS
:rolleyes:

:ouch: Jaaao, nee, treebaa daa ideee obrnuto :alien: !!! :smiley:

Omiljena: Linux Mint

Omrazena: pa nemam bas omrazenu ali od ovih popularnijih Zorin mi je nekako odbojan

Има коме није:
Италијански град Вићенца уместо Виндоу$а уводи ГНУ/Линуксов Зорин ОС

Omiljena: Trios sa xfce okruženjem.

Omražena za mene ne postoji. Izbor je velik. Može me nešto odbiti iz nekih razloga, ali to nije valjan razlog da to mrzim.

Isto, nemam omiljenu i omraženu, samo ono što mi leži i što mi ne leži.

Da odem na pusto ostrvo poneo bih Slek, Mint i TriOS.

Nikako mi ne leži OpenSUSE. Nikada nismo bili drugari.

Omiljena: Antergos
Omrazena: Gentoo
Trios nije omiljen zato sto jos tu ima da se radi, i ne zadovoljava moje dnevne potrebe. Sa druge strane Antergos sa Mate okruzenjem prosto duva! Instaler laksi od Utuntuovog, Arch repozitorijumi, bleeding edge, AUR, najbolji Package manager na svetu (po mnogim prestiznim forumima) Pacman i jos bolji GUI-frontend Pamac, ABS, uvek najnoviji kernel…

Foruma. Dakle, bez vredjanja sagovornika i nedolicnog ponasanja itd…

@rapha, znam za tvoju odbojnost prema openSuse distribuciji. Kod mene radi sve, od Nvidia drajvera, do multimedie, ma svega. Sistem utegnut ko bombonica. openSuse Leap 42.

Ne biraš samo sistem na osnovu toga da li nešto radi ili ne, već da li ti odgovara na osnovu svojih ličnih potreba. I na windowsu sve radi, pa ga većina sa ovog foruma ne koristi.

Kod @rapha ne radi mnogo toga kada instalira openSuse. Znam iz njegovog ranijeg iskustva sa ovom distribucijom. Moguce da je hardver neadekvatan. Mojim potrebama moze da odgovori i openSuse, i Debian, i jos mnogo distribucija. Kao i vecini korisnika. Pitanje forme i sustine.

Ja ga dugo nisam koristio, godinama, ali onda kada jesam imao sam problema sa netom, i posle toga ga više nisam koristio. Nekako izgubio volju.
S obzriom da imam kablovski net, zaista je čudno bilo da mi net radi 15 minuta i sistem ga jednostavno blokira i nema šanse da ga osposobim sve do ponovnog restarta i onda opet posle 15 minuta više nemam net. Nemam neko dobro mišljenje o njemu, mada moguće da grešim.

Čekaj bre, pa pravilnik je tu da bi se kršio… ili sam ja nešto pogrešno protumačio!? :smiley:

Šalu na’stranu…

Omražena: definitivno Ubuntu zbog katastrofalne politike poslovanja i pljuvanja po zajednici i na mene kao neko ko je dugo godina koristio ubuntu, ostavio jako gorak ukus.
Omiljena: #! (najviše zbog izuzetne zajednice i sjajnih mladih ljudi koji je održavaju)

Što je nasmešnije, nisi pogrešio… :wink:

U pravu si za Ubuntu nema šta. Kao neko ko koristi Ubuntu slažem se.
Ja ga najviše koristim jer sam baš dugo na njemu, dobro se snalazim, gomilu toga radim iz navike, retko kad nešto moram da učim i kopam, nostalgija…
Ali da je politika katastrofalna jeste. Čak i novi distroi nisu dobri, prepuni su problema, bugova.
Da ne pričam o novom LTS izdanju koji nema podršku za AMD, katastrofa.

Ubuntu!? Od zajednice su uzeli SVE, a nisu dali NIŠTA! Što se tiče AMD podrške… strašno…

Realno, svaka distribucija ima svoje vrline i mane, tako da ne mrzim ni jednu. Moze se reci, da je to eventualno Mint, a sto, glupo im ime :smiley:

Da ima da se radi, tačno je.
Uopšte nije obavezno da TRIOS bilo kome bude “omiljena distribucija”, ali me interesuje šta to tačno od dnevnih potreba ne zadovoljava, pa molim za malo detaljniji opis tih potreba.