MUTINY

Brate, sta u Ubuntu nece izmisliti!!??
Mutant Mate-a i Unity-a:

MUTINY! — Ubuntu MATE 16.04 Adds Unity-Style Desktop Layout - OMG! Ubuntu!

Deluje zanimljivo, ovo mu dođe ko Cinnamon hibrid Shell 3.

Sviđa mi se ovaj deo jednog od komentatora: I like the “concept” as long as I can put it where I want to put the “dock”.

Budalaština najobičnija…nemaju pametnija posla :smiley:

Šta znam možda ću da probam čisto da vidim kako s eponaša.
Ja sam i pobegao od Unity i prešao na Mate i verujem da će mnogi koji vole i koriste Gnome 2 na njemu i da ostanu.

Ja sam ladno skapirao da će to da izađe kao poseban distro, a ne kao layout… Tek sad videh šta sam napisao… :slight_smile:

Apsolutno. Okruženje koje svoju popularnost duguje tome što je nastalo kao alternativa modernim desktop okruženjima napravi od sebe ovakvog franenštajna. :slight_smile:

Stvarno ne znam ko je bio toliko lud. :slight_smile:

Ne volim Unity, nazalost Debian distroi pucaju kad se iscupa (instalira npr. MATE ili KDE i skine Unity - iako nema razloga za to, login manager je GNOME; okruzenja ima). I spor je u odnosu na sve drugo, a nije toliko lep.

Ja ga koristim. Super je. Najjača stvar je što umesto DASH-a ima ili klasičan GNOME 2 meni ili mint menu (ovde se zove Advanced Mate Menu). Zavisi šta odabereš od ta dva menija. Sve u svemu kad izabereš Compiz, pravi pravcati Unity!

Unity može da se isključi u compizu, ne da se ukloni. Ja sam to radio mnogo puta na raznim verzijama Ubuntua nikad problem nisam imao.
Jedino što se ne dobija ništa brži sistem sve je isto, samo nema panela.

Nije Unity toliko loš. Ima puno prednosti, ali i mana.
Kome smeta može da ga ukloni da bude na hide pa da i ne smeta uopšte.
Problem je što sam ja navikao na Gnome 2, pa mi kao smeta, ali u razgovoru sa mnogim koji ga koriste retko kad čujem da on ljudima smeta.
Novi korisnici ga vole, stari iz konzervativnih razloga ga preziru.

Realno, Unity ima mnogo više mana, nego vrlina… Daleko mu lepa kuća. :wink:

Moje misljenje je da je ovo napravio Canonical. Kako ce sad da stave osmicu (Unity), neki ga nece prihvatiti, pa ce im ovo biti ono sto je sedmica nekada bila. Ja ga koristim na sekudarnom kompu sa Compiz window manager-om tako da imam original Unity. Na glavni komp mi je Q4OS testing (Trinity).