Ne mogu da pustim youtube Shockwave flash puca

Kako da rešim problem sa youtube ne mogu da pustim ni jedan snimak u browseru, piše da nema komponente Shockwave flash, koja je alternativa za to, koji plugin da pokrenem iz sinaptika?

Ova osoba je velika budala, mnogo je samokritičan, smotan, smarač, …

mint-flashplugin iz synaptica on je za Firefox i Operu

Koji browser je u pitanju? Takođe koji sistem je u pitanju obzirom da ovo radi po default na sveže instaliranom (bilo kojoj verziji) mintu.

:connie_6:

Dobro veče

Problem je što ne mogu da pustim ni u mozili, operi, chrome, a vlc ga pušta bez problema, u pitanju je mint 14 mate os, prilikom instalacije, a i prilikom dizanja sistema izbaci mi da nema 4 kodaka vezana za internet

VLC pušta jer on ima u sebi sve kodeke. Šta to tebi fali pojma nemam, ja imam Mint 13 MATE i sve je tu stavio sam pri instalaciji, tako je trebalo i kod 14, po tome se i Mint razlikuje od Ubuntu jer imaš sve spremno za rad. Kad bi nam napisao koja su to 4 kodeka možda bi mogli da ti kažemo. Napisao sam ti za flash, treba mu slobodna java i dodataka za Firefox IcedTea i neki od playera koji ubace svoj deo i u Firefox. Obično Firefox traži da mu se nešto instalira ako mu to fali ili stoji logo-znak tog dodatka koji fali.

Prvo instaliraj kao sto @dragan99 savetuje, mint-flashplugin, iz Synaptic-a, ili komandom u terminalu:

sudo apt-get install mint-flashplugin

Ukoliko pise da je vec instaliran, onda probaj ovo:

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

Ukoliko ti tokom instalacije izbaci da prihvatis neki Microsoft EULA, prihvati. To je za fontove koji ponekad dolaze uz ubuntu-restricted-extras… :slight_smile:

ti kodaci su vezani za blutut, javu sam instalirao, i dalje ne mogu da uključim youtube u browser, firefox i ne traži, a opera traži priključak da bi pustio
PSprobao sam sudo apt-get install mint-flashpluginsudo apt-get install ubuntu-restricted-extrasi nije pomoglo

probao sam po uputstvu sa jednog sajta vezanog za ovu problematiku i nije pomoglo

Evo ti ovo posto kod tebe sve nemoguce. Uzmi ovaj fajl, raspakuje i dobiveni dir po imenu mint-flasplugin-11 prepisi na /opt dir. Nadam se da znas to da uradis.
Uradi jedan restart. Mene zanima zasto ne dovlacis fajlove kroz synaptic ili sta li vec ima kao manager paketa.
Da li si namestio repozitorijume, uradio jedno sudo apt-get update, jedno sudo apt-get dist-upgrade

uspeo sam da nađem rešenje, instalirao sam minitube, okačite rešeno