Neka distro koja radi sa socket 462?

Kao što naslov kaže, ako neko zna koji kernel i distro može na ovu stariju mašinu neka napiše, a da rade programi i podrška i sl. ?

Najradije bih probao LXDE Ubuntu ali ne može na stari CPU, ako neko ima ili zna bilo bi super… :slight_smile:

Računar mi treba namenski nešto pokušavam.

Ако је веровати аутору текста, LXLE подржава Pentium 3, а Tiny Core чак Pentium 2. Можда би неки од њих радио.
Постоји и нека фора са forcepae (под Workaround 4), али изгледа да важи само за Pentium M процесоре.

Углавном, тешко ћеш наћи нешто са подршком.

Možda debian lxde, kod mene na laptopu zauzme ispod 100 mb posle boot. Od programa koristim većinom konzolne. Web zavisi koju stranicu učitavaš, naravno tabove zaboravi, tu uglavi bilo koji browser. Stara opera i sea monkey su se najbolje pokazali. Nisi rekao za koju namenu planiraš da ga koristiš.

Za kontrolu mikrotik-a, malo office i tera muziku tipa neki online radio ili player svejedno (opciono), jer tamo ne idem stalno pa planiram da ostavim taj računar kad zatreba da ga palim.

Ali pošto je socket 462 (socket A) da li može poslednja verzija LXDE ili će pravi problemi kernel koji je nov za ovaj CPU ??? Samo mi je to problem jer probao sam par distro-a i sve ta greška pre nego da krene u install, kaže da je CPU stari za taj i taj kernel ako me razumeš? Jedino mi je to kočnica, pa ne znam da li taj LXDE i njegov kernel mogu da se uklope sa ovaj CPU ?

@Miloš , na tom računaru bi radio Slackware 13.37, ili njegov fork, Salix 13.37, što je bolja opcija. Malo frke oko instalacije i Salix je spreman za rad. Svi osnovni programi su tu. Još uvek je podržan, stiže update za osnovne programe. Kernel je u verziji 2.6.xxx.
Terao sam lxle na socket 939, procesor sa jednim jezgrom, 1.5 GB rama. Radio je lepo. Ne znam za socket 462. Kako bi radio sa najnovijim distroima. Vremešan je taj socket.
Jedino što ostaje kao sigurno jeste Salix 13.37 xfce. Negde oko 90-100 mb rama troši u stanju mirovanja. Firefox je u najnovijoj verziji, Seamonkey nešto stariji. Flash player se redovno ažurira.
Ako te ne mrzi probaj.
salix - Browse /13.37 at SourceForge.net

Ok, probaću. Hvala!

Podrzavam preporuku za Salix. (Salix = Slackware + normalni paket menadzer.)

Da ne kvarim Linuks preporuke, ali na njemu bi bilo koji *BSD radio bez problema. Za muziku mplayer (cist CLI), i bilo koji browser. Office paketi ce stucati na bilo cemu.

Edit: bilo koji *BSD = OpenBSD, FreeBSD, NetBSD, DragonFly (ostalo su prerade FreeBSD, NE PREPORUCUJEM izuzev na hardware pravljenom za njih)