Neki aktuelni odgovori u vezi Tenisa

Ovo su samo fakti ne ulazim zasto i zbog cega svako ima pravo svog izbora a to znaci S L O B O D A…
2 Likes

Koja su ono četvorica na slici? Nisu mi nešto poznati (od pre par dana). :moneybag: :money_mouth_face:


Idiotizam je da te ima na Fejsbuk stranici organizatora a ne možeš braniti osvojenu tituli.


A hoće to zbog ovoga:
" Rio Tinto Group is an Anglo-Australian multinational and the world’s second-largest metals and mining corporation…"
A registrovan je sa sedištem:
“Rio Tinto headquarters in Melbourne, Australia
Rio Tinto *izvor Wikipedia na engleskom jeziku
(Pa me ne bi iznenadilo nešto slično da se dogodi i u Londonu - Wimbledon-u)


Međutim, ova je treća interesantnija fotografija, da baš objave 07.01.2022. god. na Distrowatch-u (Linux Mint 20.3)

:slight_smile:

2 Likes

Počinješ da mi se dopadaš načinom percepcije stvari.Ovo je toliko dole po svim kriterijumima da jedna država nekada kontinent a danas digitalni kavez urade ovako nešto znamo da su bili robijaška kolonija ali u evulativnom smislu nisu daleko odmakli.

2 Likes

A šta je to sa trećom slikom?Možeš pojasniti?

Da pojasnim. Pa i ne mogu. A to je kada vidim onog gore lažnog tenisera sa cvikerima vaksera filantropa što hoće da spasi ceo svet a slika se sa mlađima; pa me onda podseti da je ovo stranica posvećena “drugačijim” operativnim sistemima i “Open sors, malo BSD i slobodnim po licencama rešenjima” koja se suprotstavljaju onom njegovom “closed ne-rešenju”, pa onda da “umetnem u temi sliku Distro pregleda” da je 07.01.2022. objavljena aktuelna verzija Linux Mint-a (dobro i Gecko-OS, na Božić po julijanskom kalendaru, a i da čestitam sa zakašnjenjem). A i simpatično mi je da se igram sa ovim opcijama koje postoje na forumu.

BTW. Drago mi je da će zaigrati na turniru (i fotografija prikazana za svet iz Melburn teniske arene), mada videćemo da li će “vlasti popustiti pod pritiskom jačih i moćnijih” (poput onoga sa naočarima a i kompanijama sličnim Rio Tinto).

3 Likes

Влад срце ми је пуно јер си разумео поенту Браво Мајсторе.
Ето и на овакав начин како бих рекао постоји нека кохезиона сила која каже да смо посебни.
Шта то значи одмах и одговарам генерално људи са Балкана су индивидуалци то је тако мајка природа и поднебље све остало је рад и труд.Мој дубок наклон раду и труду и сам сам радник и знам шта то значи.
Али на западу том јебеном западу опс… прво дискутују и полемишу па онда решавају проблем.
Док код Словена генерално проблем се решава одмах и након решења истог после може дискусија.
Ево Немци на послу рано јутрос дискутују док Рус решава задатак одмах.
Наравно хвала на појашњењу за тречу слику на муке си ме ставио…
Али нека си не жалим се добро је да си ту.

1 Like

Да само кажем да је шпанац без косе рекао данас има јавно је заблежено видеом да је боље да нема нашег Ђоке тамо.Ето толико о професионализму.Са једном дигресијом само један Немац је стао и јавно подржао нашег друга Ђоку.
Ради се о Борису Бекеру чист прагматизам.

1 Like

Ne znam, ako sad tu ima razloga da se ne vakcinise, pa eto. Cela ova politizacija
i ispada da brani antivakcerstvo i to sve mi se ne svidja…

Branimire ajmo malo diplomatskim rečnikom.Brani slobodu izbora.
Ko hoće izvolte a ko neče hvala.
To je sve vakser i antivakser.
Branimire prelezao sam Cov - 19 nisam lečen u bolnici nisam bio na respiratoru i nisam vakcinisan.Onim što su oni želeli.Vakcinisan jesam onim što me stvarno štiti i čime je vakcinisan državni vrh Nemačke.Ne radi se o nikakvoj posebnoj vakcini več o proverenoj stvari.A ne nešto što nije provereno i sto svaki dan odnosi zivote ali se vešto skriva.

Glavni Žrec je onaj sa naočarima koji je krenuo od garaže.Ali vidi oni su porodično eugeničari još od 1900 godine.

1 Like

Ja nisam prelezao a bio sam u kontaktu sa bolesnom cerkom, tastom i surakom
i jos brdo njih. Posle sam se vakcinisao zbog potvrde, ali mislim da sam imun
na koronu. No nije to tema. Novak kao neko ko putuje zna da je putovanje u
zapadni svet uslovljeno vakcinacijom, i zato sam se i ja vakcinisao iako
za tim nema realno potrebe posto sam imun…

2 Likes

Ovaj, mislim da i jeste to tema. Tehnički gledano, Australija je na istoku, ali pokupili su to “mangupsko ponašanje” iz svoje matice UK-a (govori se o došljacima a ne starosedeocima). A postavljala su se pitanja u vezi toga, kada govorimo o ne-obaveznosti i uslovljavanja oko vakcinacije (u Australiji vakcinacija nije obavezna, mada čudno je da bude uslovljena ukoliko testovi drugačije pokažu, mada ovi novi sojevi prave problem oko tih pokazatelja testova, a i vakcine hm nešto nisu ili su donekle sigurne kao zaštita pojačavanja ili smanjenja imuniteta). I jeste to postalo više od igre (kao kod svakog sporta), pita se izvršna vlast a ne sudska vlast (da njihovo “običajno pravo” prosto rečeno), a i napomenuh da će se “umešati onaj cvikeraš i kompanija” i da teniser neće igrati na turniru. I da, onda “podele među ljudima na slobodu i na ograničenja”. :pen:

1 Like

Pa ne znam, sad, on je mogao da bude teniser, a mogao je da ispadne cirkus. Ispao je cirkus, i to je to. Njegova je procena.

3 Likes

Vlad da ne idem u sitan vez i detalje britanci su dno dna mogu da napisem samo 4 istorijska fakta o njima koji ih oslikavaju kao ljude.
Jedan od njih sam gledao svojim ocima od strane britanskih vojnika na KiM.
Ali prosto ne zelim da ovaj ceo sajt oneciscujem ti britanskim smecem.U svakom slucaju su veoma elegantno obrazlosio njihovo ponasenje.

1 Like

Branimire samo jedno logično pitanje?
Otkuda novi soj - prefurmulisacu kada ni prvi nisu izolovali.Na osnovu čega trvrde da je nov.Da nije neka grupa u nekom podrumu i smišlja nova imena.Po struci sam lab.tehnicar za biologiju tako da kada me uvere da ovo stvarno postoji skolski u laboratoriji.Onda ču im poverovati ne i verovati.Postoji jedna agencija koja se zove DARPA pa u jednim njihovim papirima lepo pise sta ljudi rade.Dokument datiran 2007 godine.

1 Like

Ne znam ja ni odakle korona, ali ako nesto traze da se ispostuje, to ne mora
imati veze sa logikom. Dakle on kao teniser to zna.

1 Like

Sva današnja sportska takmičenja su u stvari odavno postala cirkus. Zbog toga ih slabo pratim.

I da se nadovežem na prethodno - evo za više od 10-tak dana treba da počnu Zimske Olimpijske igre u Pekingu. A prethodne Letnje Olimpijske igre u Tokiju behu održane prošle 2021 godine umesto 2020 zbog opet problema oko toga što se “to” nije izolovalo i nestalo. A i nije bilo problema oko AO-a 2021. godine iako ispada da su “prethodni sojevi toga” bili mnogo opasniji nego ovi današnji sojevi. (I po strani, opet će MOK nekima dozvoliti i ne dozvoliti učešće pod svojom zastavom, dešavaće se cirkus-skandali, to je očigledno).

Pa i zbog “onog opasnog” logika je ostala po strani, mislim tražili su da se ispoštuje, a nisu izgleda znali kako da primene mere oko “toga opasnog” zbog čega se “procedura mora ispoštovati”, ili oni koji “donose i sprovode mere” nisu ispoštovali pravilno proceduru ili njega tenisera višestrukog šampiona nikada nisu poštovali. Možda se i za to šampion teniser hoće sa izvršnim vlastima ganjati preko njihovih nadležnih sudova i da im dokaže da nisu u pravu a i zbog nepoštovanja koje imaju prema njemu godinama unazad (manje više zbog situacije u kojoj se našao da li će ostatati i igrati ili otići, mada time gore po njih ako ne igra, branilac je titule od prošle godine).

1 Like