Nema internet konekcije nakon zamene matične ploče!

e evo ovako.kao sto znate nakon zamene maticne nisam mogao da idem na internet zbog zastarelog kernela. resio sam da instaliram novi linux, odlucio sam se za 17.3. prilikom instaliranja pokazivao je acpi pcc probe failed. podigne mi do desktopa i taman da kliknem na instal lm restartuje racunar i tako u nedogled. probam sa 17.2 nema acpi pcc greske ali restartuje racunar kada dodje do desktopa. u razmisljanju da je mozda moja greska sto sam se odlucio za 64 bitne verzije probam i sa 17.1 ali 32 bita i opet isto, kada dodje do desktopa restartuje racunar. skinuo sam hard disk i odneo kod drugara i instaliram 17.3, danas kad sam ukljucio hard disk dobio sam samo jednu trepcucu crtu u gornjem levom uglu i nista sem toga se ne desava. zbog acpi pcc greske odlucim da instaliram 17.2. ubacim dvd i krenem u instalaciju i dodjem do desktopa i vidim da ruter nije ukljucen, ukljucim ruter i tog momenta mi se restartuje racunar. svatim da ima neki problem sa netom i skljucim ruter i instaliram 17.2 bez problema. nakon instalacije kada ukljucim ruter ponovo dolazi do restartovanja racunara, ako ga ne ukljucim normalno mogu da podignem sistem bez ikakvih problema. u uputstvu za instaliranje maticne ploce pise da podrzava razne windows sisteme , za linux ni reci. maticna je asrock n68c-gs4 fx, NVIDIA Ge Force 7025/ nForce 630a. sta raditi dalje?

Koliko vidim tebi je problem na relaciji matična ploča - ruter, a ne linuks. Koji ruter koristiš? I da li si ga restartovao posle zamene ploče? Ako nisi zato ti i ne radi. To se i meni dešava kad različite računare koristim na jednom ruteru (jer imaju različite MAC adrese).
Restartovanje je jako bitna stvar a ljudi to svataju dosta olako. Kod restartovanja mislim da ga isključiš iz struje bar na 60 sekundi, kako bi dobio novi signal sa čvorišta.

iskljucio, sacekao par minuta, ukljucio i ponovo ista pesma. samo da napomenem da sa windowsom ide na net bez problema.

Ako je takva stvar onda je do samog distroa. Bar znaš šta je… Ako te ne mrzi probaj još neki distro digni ga lajv sa fleša čisto da vidiš kako će da se ponaša net. Možda je problem jednostavno u samom Mintu.
Pošto koristiš Mint, probaj neki Ubuntu pa vidi kakva je tu situacija. Ako prođe, znači da je probelm samo do MInta, ako ne prođe onda linuks ima neki problem sa mrežnom na tvom računaru.

a da zaboravio sam, ruter je intracom jetspeed iad-wp2( pots). dobro kazes probacu neki drugi linux

Kako ti je povezan ruter na komp preko ETH ili USB porta?

nije na usb

Jel to beše OpenTelekom adsl? Jel si zvao tehničku podršku da vidiš da li je možda problem do modema?

kada ukucam komandu ifconfig uopste ne ispisuje rezultat za wlan, samo za etho i lo. ubedjen sam da imam neku hardversku gresku

pozdrav drugari. evo posle duzeg vremena da se javim i sve da vas pozdravim. da vam saopstim lepu vest, resio sam problem sa internetom. problem je bio sto integrisana mrezna kartica ne podrzava lindzu pa sam morao da stavim novu koja podrzava. stavio sam netis mreznu karticu koja podrzava lindzu i to je to.zahvaljujem se svima. pozdrav

Bitno je da si rešio problem, mrežna nije skupa pa nije skupo ulaganje.