Nemam pristup forumu

Za mene je forum nedostupan vec nekoliko nedelja.
Generalno internet mi funkcionise normalno.
Ne mogu da pristupim adresi FOSS Forum | Free and Opensource Serbia ni sa racunara ni sa laptopa (probao sam FF, Chrome, Opera, Seamonkey, Palemoon).
Setih se Tor-a, pa sad ovo pisem koriscenjem Tor-Browser-a.
Vidim (Forum.foss.rs Down or Just Me ?) da je ostalima forum dostupan.
U cemu je problem?

Mene tako mint forum blokirao, dok me nisu odblokirali.

Јел’ си пробао да промениш DNS?

Probao sam i promenu DNS. Za sada mi ostaje jedino Tor.

Pošalji mi na PP tvoju IP adresu (pravu ne TOR proxy) da vidim da te firewall nije izblokirao zbog nečega.

Rešeno, firewall ti je blokirao adresu zbog 112 konekcija za redom.

Da, reseno je.
Hvala!
Na forum svracam (ponekad) i nekoliko puta dnevno, ali “112 konekcija za redom”?!
Izgleda cu morati da pocnem sa brojanjem.

mozda bi znacilo objasnjenje sta tacno znaci “X konekcija za redom”, tj kako se na osnovu konfiguracija posmatra to zaredom? da li je to “X konekcija u 5 sekundi” ili je veci raspon (24h), ali nije imao srece da se jos neko nakaci u medjuvremenu i prekine “ubitacni niz”?

mozda je cg-nat pa cela ta grana ima uvek istu adresu…

Jedan pristup sajtu moze imati i 250-500 konekcija u zavisnosti kakav se sadržaj otvara. To ne znači da si 500 puta pristupio sajtu.

Synflood je bio podešen na 100 konekcija, iz ne znam kog razloga, jer je default vrednost mnoga veća, uglavnom uradio sam unblock i vratio na default vrednost tako da te neće blokirati.

Prevelik pristup u syn paketima može da se desi ako kreneš da posetiš sajt pa se u toku komunikacije desi prekid određenog broja paketa, server to detektuje kao fragmentisan paket a za to vreme tvoj browser opet pošalje upit i bukvalno duplira broj konekcija. Server sa druge strane primeti anomaliju da jedan isti paket stiže više puta za redom, a u memoriji servera postoji bafer koji već ima zapise o tebi i firewalli to obično okarakterišu kao DDoS napad (napad fragmentisanim paketima) i blokira konekciju.

Ovo je redovna zaštita od DDoS napada samo što je bila postavljena jako nismo pa je firewall hvatao maltene svaki pristup sajtu kao napad.

To je to… prosto rečeno.