Nije samo zato što je naš, ali je najbolji linuks forum

Svi koji me znaju, a ima ih ovde, znaju da koristim linuks ivše od 15 godina, ali da ne brojimo sad nije to važno. Posetio sam mnoge linuks forume kod nas, na nekima bio, više nisam na nijednom, negde zbog vojnog režima, negde zbog praznog sadržaja itd. da ne idemo u detalje previše.
Ovo nije ona priča e ajde da hvalimo bez obzira kakav je. Ovaj forum ima nešto što drugi nemaju, a to je zaista održava duh slobodnog softvera.
Nije sve u tome ko je šta napisao za koji distro, i da li se to rešilo ili ne… LInuks forum treba da bude mnogo više od toga. Neki su to shvatili na vreme, mnogi i dalje ne kapiraju u potpunosti slobodan softver i ne ono što on jeste, već ono što iza njega stoji, ideja, filozofija.
Koliko je foruma kod nas shvatilo značaj Steama za razvoj linuksa? Nažalost nijedan. FOSS je na vreme video značaj i veliku ulogu i veoma pažljivo prati razvoj gaming industrije i njegovu migraciju na linuks.
Forum sa jako puno tema koje dirketno nisu vezane za linuks, film, muzika, i mnogi drugi sadržaji.
Ne mogu reći da sam to viđao po drugim forumim, i ako jesam to je bilo u nekoj jako blagoj (kontrolisanoj) formi eto čisto da se napomene.
Moja jedna od omiljenih tema analogna produkcija, audifilija itd., puštanje YT muzike po želji bez ikakvih ograničenja, nešto čime ovaj forum može da se ponosi.
Javni čet, koji sjajno pravi direktnu komunikaciju među korisnicima odlična zamisao. Malo li sam noći proveo četujući sa ljudima o svemu i svačemu.
Naravno tu je i TRIOS. Koliko domaćih foruma može da kaže da ima svoj sopstveni opertivni sistem? Nažalost nijedan.
Meni jako važna stavka je što ljudi koji vode ovaj forum slušaju korisnike, menjajući ga prema potrebama i željama korisnika kad je to moguće.
Lično sam kukao više puta, dajte neku tamnu temu, ona svetla me ubi i dobio sam ne samo ja, svi mi, ali dobili smo je.
Pre par godina mnogi su hteli ćet, dobili su i to. To dosta govori o duhu foruma.

Da ne bude neke zabune, ja od ovog foruma nemam nikakve koristi osim dobrog i prijatno provedenog vremena na njemu bez većih cenzura i usmeravanja šta može a šta ne i u kojoj meri…
Nadam se da će ovakva filozofija i da se nastavi.
Kao savet bi dodao još samo možda da admini napišu knjigu kako voditi linuks forum u duhu slobodnog softvera, verujem da će mnogima koristiti, pri čemu ne mislim da bilo koga omalovažim već naprotiv.

Moja završna reč bi bio citat jednog velikog duhovnog vođe koji je osim što je bio sjajan na svom instrumentu bio veliki mislilac:

12898192_10208850616683202_6580884758324747851_o.jpg

Sreto brate, svaka ti je k’o u Njegoša. :wink: :smiley:

Hvala, pa znaš kako bukvalno sam iz srca napisao šta mislim, a smatrao sam da treba da napišem.
Ja se držim one stare poslovice: Krivo sedi, al pravo govori.

Naravno da će se nastaviti…jedina nepromenljiva na ovom forumu je konstanta promene :slight_smile:

Cane je u pesmi lepo otpevao:

Biti isti, biti poseban
biti slobodan
biti samo svoj
isti, poseban
slobodan, biti samo svoj