Novi GIMP 2.10 Flatpak

Isprobao sam GIMP lepo radi lepo radi, popravili su i onaj bag kod preobražavanje kaveza (Shift+G) to nije uopšte radilo na 2.8 jedino je što je flatpak pa prilikom instalacije moraš malo pričekati da se instalira na Linux, kada to uradiš možeš deinstalirati onaj 2.8 ako želiš. Na 2.10 vidi se divne razlike. Oduševljen sam :slight_smile:
After 6 Years, GIMP 2.10 is Here With Ravishing New Looks and Tons of New Features

Slaazem se, kod mene na Deepin leti kao metak. :slight_smile:

Uzgred, Deepin je…
https://www.youtube.com/watch?v=v25Dy66AtNI

【Official Statement】Linux Deepin is not Spyware – Deepin Technology Community

@stepski vuk
Ne bih ja obraćao pažnju na komentare ravnozemljaša…dokazano je da imaju previše bujnu maštu, nenormalno uvećan strah od nepoznatog i izuzetno su podložni raznoraznim teorijama zavera… :smiley:

Lepo, instalirao sam ga dosta vizuelnih promena, a kako radi videćemo, mada ne koristim ga mnogo ali za sve što mi treba oko slike radim s njim. :slight_smile:

nema instaliran gmic i nema jos nekih filtera.

Kako je free i to što ima je više od odličnog. :slight_smile:

@stepski vuk Zar to nije plugin koji se dodatno instalira?

jeste, ali sam mislio da sada dolazi u paketu sa 2.10

2.10 nije kompatibilan sa 2.8

Mislim da to nije problem GIMP-a nego tog gmic dodatka…čini se da taj nije kompatibilan ni sa samim sobom, čim ne može da nađe lib.

Screenshot - 04292018 - 11:39:13 PM.png

Može biti Dragane da imam “bujnu maštu”, ali ovaj video nisam pravio ja, već ugledni Linuksaš i Jutjuber od preko 44,000 subskrajbera. :slight_smile:

Šta ako je upravu? :smiley:

Nije.

Nije baš idealan sa plugin probao sam direktno gimp resynthesizer, ne učitava ga, ovako izgleda lepo, može da se posluže osnovni korisnici, ali za one malo zahtevnije korisnike izgleda da će morati malo da pričekaju

Probao sam Deepin i skoro sve je lepo sređeno ali kod mene je bila mana što ne možeš da se uloguješ ako ne koristiš US kodni raspored. Neće latinica, neće hrvati, ništa… i šta, maknuo sam ga. Dragan reče da svako treba da ostavi US kodni raspored za ne daj bože, ali to nije to :slight_smile:

Untitled.jpg

Zašto?

Zato što kad treba da prebacim sa ćirilice na latinicu i obratno, moram da prođem i kroz US, osim ako postoji način da se opredeli posebna prečica za ći a posebna za la :slight_smile: