Novi izgled DuckDuckGo pretraživača

Ne znam da li koristite DuckDuckGo, ali je pre nekoliko dana izbacio novi izgled, kao i neke nove opcije i mogućnosti. Sada izgleda po meni mnogo bolje nego ranije. Ima opciju automatskog završavanja rečenice dok kucate. I dosta olakšava pretragu. Izgleda da na dostojan način može da zameni Google.

Samo mi nije jasno kada će da lokalizuju pretragu i za region Srbije, pa da mogu mirno da ostavim Google, bar što se pretrage tiče…? Postoji lokalizacija za npr. region Hrvatske, za region Slovenije… Pa zašto konačno ne izbace i za region Srbije?

Lepo napreduje patkica, samo da nastave dobrim tempom ali jedino što će biti od njih jeste daleko daleko iza Googla, Yahoo i Bing-a

Ja već oko godinu dana koristim isključivo ddg, odmah sam zaključio da je bolji od gugla. Gugl je malo pouzdaniji što se tiče prvog rezultata, na Daku ponekad ono što tražim bude na 4-5. mestu, dok je kod gugla redovno prvo. Ali, recimo, ako nisam siguran šta tražim, Dak će mi redovno naći 15 relevantnih stvari, dok će Gugl naći 3. To je neka glavna razlika. Pojma nisam imao to za lokalizaciju, al znam da po difoltu ne uzima lokaciju u obzir.

Posebno volim bang-ove kod Daka, ubaciš mu komandu i on te preusmeri na pretragu na nekom drugom sajtu, ili ti prosto pokaže šta je sam našao tamo. Sa “duck !w” dobiješ kao da si u vikipediju kucao “duck”. Na !gi dobiješ google images, !bi - bing images itd. Brže preko daka dođem do Google images nego preko gugla.

Ima čitav spisak bangova ovde, ima ih beskonačno mnogo (oko 5000):
https://duckduckgo.com/bang.html

Novi izgled razbija, uz auto-complete deluje nekako lepše, ozbiljnije i modernije.
Inače, ako se nađeš za kompom i brauzerom koji nemaju zapamćen duck, možeš mu brzo pristupiti preko skraćenice ddg.gg
:slight_smile:

@ klod Slažem se sa tobom u potpunosti… Povremeno koristim DDG i da kada tražim nešto, a ni sam nisam siguran šta tražim DDG ima relevantnije rezultate pretrage od Google-a… Ipak ta lokalizacija pretrage mi mnogo ide na živce, tako da nikako da ostavim Google i pređem na DDG…:confused:

Evo navešću jedan banalan primer… Npr. da treba da odem na sajt Agencije za privredne registre… Ukucam u Google-u “APR” i pošto je Google ima lokalizovanu pretragu, prvi rezultat pretrage je sajt koji mi je potreban… Ukucam u DDG “APR” i dobijem rezultate za “Annual percentage rate” a sajta Agencije nigde nema… Da bih dobio sajt agencije moram da kucam “Agencija za privredne registre”… Ima dosta takvih primera… Čim se to sredi prelazim na DDG…:slight_smile:

@ubuntuser, znam bre na šta misliš, nisi morao da objašnjavaš. Nego nisam imao pojma do sad da uopšte postoji bilo kakva lokalizacija pretrage na daku, niti bilo kakva ambicija da se to pojavi. Meni je to relativno nevažno, ali slažem se da mnogima treba i da bi bilo dobro da se pojavi :slight_smile: