Od danas e-banking Raiffeisen banke moguć iz Linuxa!

Posle dugo čekanja korisnici Rajfajzen banke dobili su novi portal kome može da se pristupa iz Windows, Linux, OSX kao i preko svih mogucih browsera.

Upravo sada sam testirao i radi na linuxu…

konačno jedna normalna banka u srbiji koja je stala sa MS ActiveX tiranijom!

Lep dan za linux zajednicu!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lKZ-vsbpAMI#!

^^ Ovo je zaista dobro i korisno. Hvala im na tome.

Još jedan razlog manje (ko ima račun kod njih) da ne koristi Windows više.

A ja se taman skinuo od njih, mislim da cu da smaram Banca Intensu da urade isto,
mada slaba fajda gde nema volje …

E jos da hoce banca intesa da to uradi, molim ih vec godinu dana… Zbog njih moram kod sestre u windows, probao sam da preko wine poteram IE medjutim nisam uspeo…
Ovo je Vlado zaista odlicna vest.

E hvala vam Sretene i Vox-e što ste nam preneli tu informaciju pošto mi je juče jedna devojka u Banci Intesa nudila prospekt kako se povezati na Android OS. I rekla mi je da će biti iz centrale urađena neka promena što se tiče pristupa korisnika koji koriste Linux. Ali za Linux to oni samo pričaju dobrih godinu dana i ništa nisu uradili po tom pitanju. A dugo godina službenici iz Banke Intese rade na računarima sa Windows sistemima i to im sve mnogo sporo radi čak i kada sa automata treba da podignem novac. A stvarno mi je drago za Raifaissen banku što se odlučila za takav potez, jer opšte je poznato u Nemačkoj da većina banaka kao i javnih institucija se oslanja na Linux okruženja, pa je i vreme da i kod naših banaka a i kod našeg društva uopšte zaživi da praksa.

Samo da kažem da usluge banke intese online, nemogu da koriste ni korisnici makintoš računara, jer baka intesa samo podržava IE kao klijent.
Tako da su time uskraćeni i sami korisnici windows sistema.
A svima je dobro poznato da izuzetno mali broj ljudi koristi IE kao pretraživać- ja iskreno neznam nikoga ko koristi IE.

Zbog ovog problema, javno sam se obratio admin timu banke, sa molbom da se omogući i drugim browserima da se koriste, odgovor je bio da se radi na tome…od tad je prošlo sigurno više od godinu dana.

Kada sam pravio omladinski račun za sebe, baš sam razmišljao o ovom problemu i onda sam saznao da Erste Bank podržava sve browsere i sve operativne sisteme što se tiče NetBankinga. Od tog dana imam račun kod njih, a netbanking radi bukvalno bilo gde. :connie_jail:

Eh, kad ti to intesa uvela… :connie_jail:

Kad sam otvorio devizni racun u Erste banci rekli mi da nemogu online da pratim uplate i isplate, to mi je bilo bas bzv, pa sam ostao u banka intesi.

Velikoj manjini banaka ebankarstov radi pod linux sistemom…
https://docs.google.com/document/edit?id=1T_UseLUTSXZTI-EYm6fiaodh11Nwon-E6YXE45P1RgY&hl=sr&pli=1#

možda je tako bilo ranije, ali evo već 3 godine koliko imam dinarski i devizni račun i oba mogu da pratim preko NetBankinga (eBanking) :connie_jail:

Da se ispravim, otvorio sam internet deviznu platnu karticu. Za nju su mi proslo leto rekli da nemogu da pratim online, jer je kao debitna kartica. Pricam o ERSTE banci. Kod banka intese je to moguce medjutim kod njih moze samo preko IE, sto opet meni pravi mali problem.
medjutim posto mogu da pratim uplate i isplate, ostao sam u banka intesi. A i uslovi koriscenja su odlicni i njihova kartica prolazi svuda.

nešto se ti nisi dobro informisao, pogledaj sa mog netbankinga ispod:

http://i50.tinypic.com/2j0bamp.png

to “devizna štednja” mi je isto platna kartica. :connie_jail:
no nema veze, bitno da si se snašao i da možeš da kontrolišeš / pratiš troškove i prilive. :wink:

Odličan osećaj kada hoćeš nešto da platiš a ne moraš da dižeš virtualu i koristiš tupavi win samo zbog toga :wink:

Takođe jedna od prednosti Rajfajzena (ne reklamiram ih zaista niti imam išta od toga, da su mi platili da ih reklamiram stavio bi baner :)) ) u odnosu na Intesu, ajde da zanemarimo (veliku) činjenicu da su uveli kompatabilnost sa svim sistemima i svim browser-ima… jeste da ti ne treba CD onaj mali da bi platio usluge, već ti tajni kod stigne putem SMS koji traje 1 minuta i ukucaš ga na kraju u polju za uplatnicu i platiš tako.

Veoma pametna stvar, jer recimo odem na putovanje, ponesem iPhone, Androdi, tablet, netbook - dakle svi uređaji bez fizičkog drajva… i kako ja sada da platim nešto a treba da ubacim CD? Bezveze totalno…

Ovako što RF banka radi je sjajno, jedina banka skoro na ovim prostorima koja nudi sjajne mogućnosti za e-banking. Valjda je ovo početak IT opismenjavanja u Srbiji, još da nam stigne taj prokleti PayPal i da se kolektivno veselimo :))