Od danas Linux Mint Srbija na Distrowatch-u

Pre neki dan dobih e-mail od Clementa da smo po njihovom kriterijumu dobili mogućnost da se prikazujemo na Distrowatch-u.

Od danas i ime naše zajednice ponosno stoji tamo :slight_smile:

http://distrowatch.com/table.php?distribution=mint - [font=Ubuntu][size=3][background=rgb(253, 255, 227)]Related Web Sites[/background][/size][/font]

Cestitke! Tamo gde nam je i mesto :slight_smile:

А који су критеријуми били у питању?

Da imamo više od 100 aktivnih članova, da održimo barem 2 prezentacije Linux Mint sistema i da postojimo minimum 6 meseci aktivnog rada.

Mi smo daleko premašili kriterijume :wink:

Vidim ja na Distrowatch-u da je Linux Mint nastao u Irskoj, pa zato gura ka zelenkastoj boji, mada ja obožavam Irce i njihove igre i muziku. Nevezano za Linux Mint da se ne udaljavam previše od teme koju je Vladimir postavio i za šta mi je i drago što se naša Mint zajednica nalazi na Distrowatch-u, a vezano za Irsku, imamo valjda i dalje Irish Pub u Beogradu a to mislim pre svega zbog jednog lepog okupljanja Mint zajednice i dobrog irskog piva? :slight_smile:

Не знам где је настао али је врло познато да Клем мрзи Израел и да се јавно одрекао сваког прилога одатле као и од оних који подржавају Израел и његове акције. То ми показује да зелена боја можда има друго значење.

Clem je odavle:

https://en.wikipedia.org/wiki/Athenry

https://www.youtube.com/watch?v=Zr1rzSSMsac
Atenraj Polja - sloboda i sve zeleno :slight_smile: U stvari, ovo još bolje objašnjava zeleno :slight_smile: http://youtu.be/LuOYYHLZEQk

Hahahah ako si mislio da je zelena boja tu zbog Pakistana :smiley:

Zelena boja dominira iz jegnod jedinog slučaja a to je Mint :leaf-icon: Bilo bi malo glupo da se distro zove LinuxMint da mu je logo list a da im je primarna boja žuta ili ljubičasta :12:

Inače clement je rodom iz predgrađa Pariza a većinu svog života živi i radi u Irskoj, osim studija koje je završio 2001 u Parizu.

Па не баш због Пакистана … али сам последњих година превише гледао зелену боју у ружном окружењу па ми није омиљена. А када сам прочитао оне изливе мржње према Израелу (о коме и ја имам разна мишљења), морао сам да размислим. Ако си му тада пратио блог, могао си да видиш да је гомила одлучила да више никад не погледа Минт. Сада је то обрисано.

Наравно да је зелен ЛинухМинт, било би поглу да га је назвао ЛинухЛимун или ЛинухЛила а ставио зелену боју, овако се уклапа.

Ma čitah taj blog ranije… nemam neko posebno mišljenje o tome jer ne volim da raspravljam o tuđim mišljenjima.

U svakom slučlaju mi smo na Distrowatch-u :smiley:

А ко је тај лик о коме расправљате? Оснивач линукс минта?

Da, upravo taj lik.

Mint je mint. Distra je o.k. cak i na slabijoj masini. Proboj na Distrowatch, moje cestitke ! :connie_boy_cleanglasses: Sad mozmo da uticemo na “globalne svetske tokove” . Sjajna ideja jos bolja realizacija :connie_finishline:

auu sto ja kasnim cestitke cestitke :slight_smile: :bye: :gamer:

Супер. Браво. Леп подстрек за даљи рад. Да будемо још бољи! :bobsleigh:

svaka cast mintovci samo napred :aggressive: