Online accounts дискусија

0681dd0955e344d8b268748eb710505a.jpg

Дакле, даме и господо (првенствено господо, с обзиром на то да мислим да немамо ниједну даму на форуму) да ли ови Online acoounts имају неку практичну примену и да ли неко користи ово.
Ево ја сам повезао свој Фејсбук налог и када кликнем на њега пише
Use for: Photos, Maps и ја немам апсолутно никакву идеју шта ово значи.

@marestrpc To znaci… to znaci… to znaci… Nista. Spyware GNOME-a. Mani ga se, predji na neki drugi DE.

Imamo, itekako su aktivne i dame na forumu nego moraš dobro da pratiš. :heart: :innocent:

Eh, ko danas koristi taj Fejsbuk kada je ovaj forum mnogo bolji u odnosu na te popularne društvene mreže. :eyes: :yum

Па и мислио сам да је нека глупост и да не користи ничему, него рекох ајде да проверим са мојим другарима са форума, можда користим апликацију на погрешан начин, ко ће га знати :slight_smile:

Драго ми је због тога… ево и од мене једно срце за све наше даме: <3 <3 <3 (написао сам једно, па нисам мого да се зауставим хахахаха)

To je bilo popularno jedno vreme da imaš sve integrisano na jednom mestu, sećam se kad sam imao windows phone on je isto imao app gde je sve bilo povezano, sve mreže i mail nalozi. Posle je google krenuo da svira a za njim i FB, pa i twiter je počeo da glumi ludilo zabranjujući pristup 3rd party klijentima. Sve se to brzo raspalo iako je ideja bila ok sa praktične strane, pretpostavljam da je zarada od reklama ovde odigrala važnu ulogu.

Što se tiče online accounts, ovo može da bude korisno ako hoćeš da sa desktopa pošalješ fajl preko nekog servisa a da ne posežeš za browserom.

@Hatori па фора је што не можеш да шаљеш неки фајл а да не посегнеш за претраживачем. Ја имам пар интегрисаних налога али ми то ништа не значи (опет понављам, можда ја не умем да користим ово на прави начин)
Сећам се кад је Бектрек променио име у Кали, и ја скинуо Емпати програм за четовање и фино “скупио све на једном месту”.
Повезао га са Фејсом и радило супер, и било ми је баш занимљиво и лепо. Стигне ти порука, одмах ти стигне обавештење на Линуксу, не мора уопште ни да ти је укључен Фејсбук на претраживачу.
Ја сам мислио да ови Online accounts у ствари замењују те клијенте као што су Empathy, Pidgin…

Али читао сам и ја о томе да, рецимо Фејсбук, забрањује те 3rd party апликације. Пар пута сам покушавао и да скинем плугине за Empathy али никад није испало како треба :slight_smile:

Ranije je FB radio na tim nalozima, od pre par godina su zabranili njihovi API-iji da rade na tim programima pa je postalo beskorisno.