OpenSource Srbija - Otključaj Se!

Želimo svim prijateljima i ljudima dobre volje zdravlje, sreću i puno slobode…dobrodošli :slight_smile:

Kao što možete i sami da vidite, ideja više nije samo kako “ujediniti” Linux distribucije, nego i ukupne open source kapacitete Srbije.

Vizija je već ukratko iskazana na portalu http://opensource-srbija.org, ali realizacija te ideje je na svima nama…u skladu sa mogućnostima, interesovanjima, željama svakog pojedinca.

Forum je otvoren za sve ideje, stavljen na raspolaganje svima nama za opšte dobro, neophodne pravne pretpostavke za ozbiljno nastupanje i delovanje postoje…

Mart mesec je kroz burnu istoriju ovog podneblja uglavnom bio “loš” mesec, hajde da 12. mart 2013. godine, bude datum koji će označiti rađanje jednog drugačijeg i korisnijeg pokreta za dobro svih nas :slight_smile:

Još jednom… dobrodošli :slight_smile:

Odlično je! Samo ovom orliću ubacite onaj OSS znak kao na početnoj strani,nekako je kompletniji

Hvala :slight_smile:

Logo je tek u alpha1 fazi izrade…noćas smo žurili da otvorimo portal/forum, pa je još uvek sve sirovo i nedovršeno…kako portal (za sada samo statička strana), tako i raspored/kategorije i teme na forumu.
Naravno, ovo je do juče bio Mint forum…iako će neki reći socijalno orjentisan, tj. haotičan :wink: …pa nam dajte nekoliko dana dok se sve ne rasporedi, i ne zaživi kako treba, biće tu i slova oss na mestu, i još koječega novog :slight_smile:

Inače, zaslužni za logo su:

@pavik - orao
@Cofi - katanac
moja malenkost - slogan “Otključaj Se!”

Mislim, i nadam se, da će kombinacija ova tri elementa, naravno uz naziv OpenSource Srbija, vrlo brzo postati poznata širom Srbije…odnosno, mi ćemo se potruditi da tako bude :slight_smile:

I na kraju, još nešto…da (blago) parafraziram pokojnog američkog predsednika Kenedija:

“Ne pitaj šta OpenSource Srbija može da učini za tebe, zapitaj se šta možeš TI da učiniš za sebe? Otključaj Se!” :slight_smile: