OpenSUSE šta dalje?

Instalirao sam OpenSUSE. Pre njega probao sam gotovo sve i nisam baš početnik. No danas je linux toliko napredovao, da i malo dete moze skoro svaku lindzu da instalira. Nego da se vratim na SUSE.

Na šta da obratim paznju, neko korisno iskustvo. Koristim KDE, mislim da je plazma 5. Leap 42.1

Morao sam nvidiju da instaliram i na srecu snasao sam se. Zatim sam morao flash player. E sad to je proslo nekako jedva. Pise da ne ukljucuju vise flash u svoje riznice, ok. Ali instalirao sam boga oca, neke lib-ove trista cuda, da bi mi radio radio s :slight_smile:

Necu da kazem da ličiiii, ali, vidim ima i firewall, jel ovo linux ili nije :slight_smile: Podseca me na windows. No to nije lose. Sve savrseno radi, za sad. Mada nema opcija za suspend i hibernation. Ali ja i onako ne gasim komp.

Ok, jel mogu neki utisci vasi, neko iskusan. Po meni SUSE je vrrrrlo dobar. Sa ovom plazmom ladno moze da pretekne mnoge druge distre, a i vec jeste, pratio sam dw i uvek je na vrhu, pri vrhu… tako… pozzz

Sutra se regujem.

Nema ništa posebno, osim ako ne želiš testing granu, ona je zajebana jer ume nekada da zaređa i dnevno pod 1-2GB upgrade-a pa ume da bude zamorno, da ti komp veći deo dana svlači kojekakve test gluposti sa YAST-a.

Ukoliko koristiš legacy nvidia driver, onda samo stabilnu granu i stabilnu distribuciju, jer ume vrlo često da napravi kuršlus nvidia na testing granama.

Ako se baviš VM-ovima onda je Suse dobar izbor jer najbolje od drugih linux sistema raspoređuje veoma odlično CPU hostove kako treba i u realnom vremenu, tu je negde u rangu sa Oracle Linux-om što se tiče virtuale.