Ja sam Operu probao više puta. Svaki put je bilo isto: sporo otvaranje stranica i drugačiji izgled stranica nego u drugim pretraživačima.
Povučen pričom sa nekoliko foruma ja uzmem da probam ovu novu. Sasvim druga priča!!! Brzina neverovatna, optimizovana maksimalno, mogućnosti podešavanja, raznih dodataka,… Spisak nema kraja.
evo ja instalirao da probam…priznajem Vlada me malo navukao njegovim entuzijazmom…ali prijatno sam iznenadjem…radi jako brzo…mislim da je daleko brza od FF…i osecam da je laganija sto se iskoriscenja rama tice…
Pazi ja sam do juče koristio aktivno 3 godine Chromium koji je šijo sve moguće browsere na tržištu po pitanju brzine…
Opera je sa ovom verzijom ODUVALA chrome i chromium, verovatno zvučim kao dete, ali i dalje ne mogu da verujem da ono onako brzo otvara, i dalje ne kapiram na koju foru!?
Mislim da kada bi se uključila opcija turbo da bi čak radila malo brže nego u lokalu
I ja sam poprilicno zadovoljan brzinom, to je glavni razlog sto je i koristim. Mada, imam problema sa youtubeom, desava mi se da snimak pobeli i da stane, a ponekad nece uopste ni da ucita snimak, vec samo ostane crno.
Ja Operu koristim neprekidno nekih 8-9 godina, i ne bih je menjao za ni jedan drugi pretraživač.
Jeste, ima i ona svojih bubica, ali imaju je i drugi. Kad mi ona zabrlja negde, tu je Chromium!
na operi sam od 2002. godine i to je default kod mene. tu su mi mailovi od vremena boga oca. ko je voljan da experimentise postoji i opera next http://www.opera.com/browser/next/
Koliko sam video za ovih par dana Opera nema kvalitetne ad blokere među svojim dodacima. Možda ja nisam našao odgovarajući.
Zamolio bih članove koji su duže na ovom pretraživaču da napišu kako se bore protiv reklama.
Hvala.
Pošto stalno koristim za slaje odgovora na forumu prečicu SHIFT + ALT + S jedino mi na Operi ne radi prečica ne radi nia ALT + S već otvara Opera meni…
Jel neko podešavao ove stvari i zezao se sa njima!?
Provalio sam kad youtube na operi prestaje da pusta snimak - kada u istom opera klijentu otvoris dva flash snimka. Recimo, svaki put kad slusam neku pesmu i u isto vreme, preko drugog taba, otvorim recimo - Texasholdem na fejsu. Mozda je ovako samo kod mene, moze li neko potvrditi?