Opet problem sa Linux Mint 18.2

Juče rešim da nadogradim sve instalirane programe na mom Linux Mint 18.2 (64 bita) i upotrebim naredbu :
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

posle toga sam bio na kompu još nekoliko sati bez problema, danas kada sam pokušao da udjem u linuks OS je počeo da se podiže sa onom karakterističnom ikonicom za Linux Mint a zatim se pojavio crn ekran sa jednom crticom u gornjem desnom uglu koja treperi i ništa se dalje ne dešava. Pomoć, kako da rešim ovaj moj problem, pretpostavljam da sam ovom nadogradnjom izazvao problem.

Linux mint ima zastitu zvanu “politika azuriranja”, stavis na minimum i nikad ne radis to sto si naveo, nego preko aplikacije azuriras programe
stavio si nov kernel neispitan i buć. Reinstall. I samo na sigurno ažuriranje i nemas problem.

@Neofit Ako bi mogao da obrazložiš čemu upotreba dist-upgrade komande, kada ona služi za noviju verziju sistema, a ne za apdejt aplikacija? Izgleda da ti je baza prešla u Ubuntu 17.10 (Mint trenutno koristi 16.04 za bazu) i da je došlo do konflikta svih bitnih paketa, jer su nekompatibilni sa verzijama za 17.10.

Значи само реинсталирање?

Kad vec pitas, da.

@Miki Mint просто не постоји изван LTS-а. Не може да се надогради на међу-издања.

@Neofit Ако је до кернела, не мораш да реинсталираш систем. Само га рестартуј и при подизању држи Shift, одабери старију верзију кернела, па кад се подигне систем избациш новију (кроз Update Manager > View > Linux kernels).