OSS dizajn

:connie_boy_cleanglasses:

folder-oss50.jpg folder-oss02.jpg

@pavik
Lepo izgleda…samo jedna mala sugestija:
otključano O je verovatno iste visine kao i slova SS, ali vizuelno deluje niže, pa bi moglo malo da se uveća, da se kompenzuje efekat

…što bi rekli grafičari:“krokodil je duži neg’ zeleniji…” :smiley:

Orlići koje sam uradio za OpenSource Srbiju za razne distroe, a kako se približavaju godišnjice Fedore (10 godina) i Debian (20 godina) odradio sam i varijante na slikama koje vidite (samo registrovani korisnici mogu videti), mada varijanta za Debian već postoji na osnovnoj stranici Debian Srbije http://www.debian-srbija.iz.rs/. Osnova Orlića preuzeta sa stranice Foruma Open Source Srbije.

Jedan GNU orlić sa rogovima za 30 pa da ga zaokružimo, a Vlad?

https://www.fsf.org/events/happy-30th-birthday-gnu

Ne izgleda loše ovo sa orlićima samo je pitanje da li će orao ostati kao zvaničan logo ovog udruženja ili pak nešto drugačije, možda nebi bilo loše organizovati neku radionicu za izbor OSS logoa :wink:

Commander wrote: Ne izgleda loše ovo sa orlićima samo je pitanje da li će orao ostati kao zvaničan logo ovog udruženja ili pak nešto drugačije, možda nebi bilo loše organizovati neku radionicu za izbor OSS logoa :wink:

Ovde je i otvorena tema za OSS dizajn logoa i ostalih stvari, mada znam da je logo sa orlićem samo privremeno rešenje.

dvajedan wrote: Jedan GNU orlić sa rogovima za 30 pa da ga zaokružimo, a Vlad?

Logo sa proslavom 30 GNU-a godina postavljen. Moram da skrenem pažnju dvajedan da su Open Source i GNU dva različita pokreta. Ali logo može da prođe.

A sho ba? Sta fali orletu? :connie_pumpkinsmile: :slight_smile:

@[member=‘Vlad’]
Odlicno odradjeno! :good2:

Oko politike sam upoznat, nemaš problem :). Na primeru vrata, jedni hoće da ih zatvore i zvanično kad ustreba, a drugi bi da su uvek otvorena ili još tačnije rečeno - da ih i nema :connie_pumpkinsmile:.

A i sam opensource je derivat DFSGa, sa tom razlikom da je malo više naklonjeniji kompanijama, a po DFSG su i jedni i drugi i GNU i OSS donekle… tako da dokle god se ili jedni ili drugi ne ogreše o neku DFSG tačku - no problemo :).

Commander wrote: Ne izgleda loše ovo sa orlićima samo je pitanje da li će orao ostati kao zvaničan logo ovog udruženja ili pak nešto drugačije, možda nebi bilo loše organizovati neku radionicu za izbor OSS logoa :wink:

Evo nekih mojih predloga logoa Open Source Srbije za početnu stranicu Open Source Srbije, orlića ne bih ni ja da menjam pošto nam je sjajna maskota. Ćirilične fontove kojima piše SRB sam napravio od osnovnog znaka Open Source-a. Izvinjavam se što su mi je iskucani tekst “Open Source Srbija” loše napravljen zato što sam od osnovnog teksta “Open Source” prilagođavao dati tekst, ali više sam obraćao pažnju na znak - logo. ::slight_smile:

@Vlad

Lepo izgleda :slight_smile:

Orlušina je pun pogodak kao univerzalna maskota, a logo može postojati u više varijanti, i svaka dobro pristaje uz orlića :slight_smile:

Ono što me trenutno muči je ime koje bi orlić mogao da ponese…ništa pametno mi ne ide trenutno od ruke…ajde kumovi predlažite imena :slight_smile:

PS
Da ne zaboravimo ni katanac…po mom mišljenju, takođe je pun pogodak, sa značajnom simbolikom :slight_smile:

Stole, po RMSu :slight_smile: . Može da asocira i na dugovečnost što OSSa, što orlića ;).

@dvajedan

Hehe…sviđa mi se “Stole”, razmišljam kako bi englezi to izgovarali? Stoul? :smiley:

Stole. that’s the name :chiffa: , neka ga čitaju englezi kako 'oće :D.

@Stole
Excellent! +1
:slight_smile: :good2:

Белоглави орао је амерички симбол: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d4/Weisskopf_Seeadler_haliaeetus_leucocephalus_8_amk.jpg
Српски је белоглави суп: http://www.novolevante.com/images/gallery/Beloglavi-sup.jpg

Дакле, мислим да би уместо орла требало користити супа.

@Supergull

Već smo diskutovali na tu temu…naša orlušina u stvari nije beloglava orlušina nego pravi srpski beloglavi sup sa nešto izraženijim gustim perjem oko vrata :smiley:

Uostalom, ko jjj…elte šiša amerikance i njihove simbole, naš orlić/supić Stole je unikatan kako god okreneš :smiley:

Stole što ga cure vole :smiley:

oss77.png

Superman?

Si :connie_boy_cleanglasses: