Ozbiljni zahtevi moji!

Probao sam trista linuxa, tacka. Ne bih vise da se zezam. Svideo mi se lubuntu, tacnije, treba mi neki laksi linux, jer mi ocigledno masina posustaje sa vremenom.

Sta mi smeta kod lubuntu (SAMO) kad stelujem velicinu prozora, sadrzaj se ne pomera, vec se pomeri tek kad pustim klik. To me jedino ubija. Kako je to odradjeno na xfce?

Nije mi uopste vazno da li je trios ili lubuntu ili nesto trece, znaci sto lakse, ali da radi taj detalj koji sam naveo, to mi treba zbog web dizajna, da vidim kako se elementi ponasaju prilikom promene velicine.

Hvala drugari, unapred. Zanima me prvenstveno jel moze to na lubuntu da se popravi?

Ne znam da li može da se to popravi u lubuntu-u (mada pretpostavljam da je do window managera koji ide uz lxde, a ne do distribucije), ali tvoj zahtev uopšte i nije toliko ozbiljan.

Za web dizajn je svakako poželjno da imaš nekoliko browser-a kako bi testirao ono što napraviš, a pri tom i firefox i chromium imaju opciju za pregled sajta u različitim ‘veličinama’ bez potrebe da se prozor smanjuje. Moja preporuka je korišćenje firefoxa u te svhe jer je opcija da kažem fleksibilnija i moguće je menjati custom veličinu kako god voliš.

hvala Tanja i to mi je moguce resenje. Ali sve mi se smeska nov kompjuter.

Osim ako ekipa triosa kaze drugacije :slight_smile:

Super… smeškaj se i ti njemu :smiley:
No, dok sa smaškanja ne pređete na konkretnije radnje, džaba gubiš vreme leteći sa jedne distribucije na drugu.
Xfce je dovoljno lagan, a ni MATE nije preterano heavy. LXDE nikad nije bio po mom ukusu, iako sam viđala tako lepo skockanih desktopa sa njim, ali ako tebi odgovara koristi ga. Ako se ne varam, moguće je LXDE instalirati i na TRIOS-u.