P O Z

Prvo i prvo veliki pozdrav svima mintovcima! Trenutnim, buducim i onima koji planiraju da mu se vrate! :wink:

Moja pingvinska prica pocinje ovako:

Prvi razlog za moje ozbiljnije zanimanje za GNU/Linux distribcije je pocelo kada sam resio da naucim PHP/MySQL i kada mi je nakon nekog vremena drndanja konacno dozlogrdilo da se bakcem sa WAMP-ovima, nakon cega sam poceo da koistim LAMP ko covek. Naravno, nije samo LAMP razlog. Tu je i Inkscape koji vec neko vreme iskljucivo koristim za “vektorisanje”… naravno da spomenem i GIMP kojem zaista treba dati sansu.

Jedina stvar koja me je dugo kocila u tranziciji je Flash, kojeg sam ipak pre par meseci potpuno batalio a zatim se maksimalno posvetio open source tehnologijama, koje svakodnevno proucavam i koristim.

Drugi razlog su rodjaci i prijatelji (kojima je bitno da imaju nekoga ko ce da se bakce sa instaliranjem OS-a), kojima je prvo bitan internet (a samim tim i sigurnost), pisanje dokumenata, glednje filmova i slusanje muzike. Za sve ovo linux se pokazao i vise nego dovoljan, bez mucnog periodicnog matretiranja odlaskom kod istih na obaranje sistema.

Kao sto se iz price da naslutiti bavim se web dizajnom i programiranjem.

Ovde sam zato sto zelim da se na neki nacin oduzim open source zajednici i da na sto zanimljiviji nacin dam doprinos razumevanju i sirenju Linux-a u Srbiji. Smatram da se dosta toga moze uraditi. U planu imam neke “web based” ideje koje cu uskoro predstaviti na ovom forumu. No da ne drvim previse, da se ne izjalovi.

I da napomenem, nisam ekspert, imam ja jos dosta da ucim, ali sam izmedju ostalog zato i ovde :slight_smile: Do sada nisam bio nesto mnogo aktivan clan ni jednog foruma ali to sada planiram da promenim.

Trenutno koristim PC-BSD ( morao sam i to cudo da probam :slight_smile: ) na prvom kompu (juce instaliran) do tada sam bio zadovoljni korisnik xubuntu-a. Na drugom kompu Mint 12.

I toliko od mene, nadam se lepom druzenju!

Dobrodošao u zajednicu!

Dobro ti nama prijatelju došao i bolje nas našao :slight_smile:

Konačno dođe čovek da nam ulepša onu praznu kategoriju pod nazivom Programiranje i paketi :slight_smile:

Drago mi je što si prepoznao naš forum i odlučio da sa nama podeliš svoje fantastične (u to ne sumnjam) ideje oko “web based” aplikacija i veom rado ćemo ih prihvatiti a bogme ako nas naučiš o njima, i koristimo u sopstvene svrhe, što da ne :slight_smile:

BSD je jedna fantastična i izuzetno stabilna (stabilnija i od RHEL) arhitektura, ta su se tamo jedne godine jedni studentski rugovi potrudili sada Linux nebi ni postojao u voom obliku.

Još ejdnom dobro nam došao na forum i dugo ostao sa pepermintovcima :wink:

Dobrodošao u zajednicu :wink:

Dobrodosao u zajednicu…

Dobrodošao :wink:

Poz :slight_smile: Napisi nesto o HTML5 ako znas? To cudo treba da zameni Flash. :wink:

I ja bih voleo da znam više na tu temu.

Dobrodošao!!! :wink: :slight_smile: :slight_smile:

Hvala ! :wink: Potrudicu se za vikend da napisem nesto korisno.

Ih bre i vi…čovek samo što je došao na forum a vi ga odma’ uposlili :wink:

Поздрав и добродошао! :wink: