Par reči o FOSS steam grupi

[CENTER]foss_gaming copy.png[/CENTER]

FOSS LInuks steam grupa je nastala sa ciljem da okupi članove ovog foruma prvenstveno ljubitelje linuksa radi druženja, igranja, učestvovanju u izvlačenju igara, razmeni igara i slično.
Grupa je otvorenog tipa, dostupna svima što znaci da svako može postati član FOSS grupe na steamu…
Grupi se pristupa na lak način klikom na link grupe i potvrdom Joing Group u samoj grupi.

Grupa će se baviti temama vezanim za steam igre za linuks i sve vezano za igranje na linuksu, ali i drugim temama vezanih za linuks kao i za FOSS forum.

Grupa od danas nije više javna (Public) kako ne bi dolazili ljudi sa strane koji nemaju veze sa ovim forumom i linuksom.
Grupi i dalje može da se pristupi slanjem zahteva za članstvo ovde

Podržavam predlog!

P.S. Ja sam tek sada shvatio da se radi o “Steam grupi” mislio sam da je ograničen pristup delu na forumu koji se tiče deljenje igara. Inače sve ostalo se slažem sa Draganom, bezveze je ograničavati jer kao što kaže možda nekog igrice privuku ka Linuxu… mislim to je i namena grupe zar ne?

Tvoj je izbor kako ćeš da vodiš grupu, ali ne razumem zašto ograničavaš pristup onima koji žele u grupu, a “nemaju veze sa ovim forumom i linuksom”?
Mislim da je to prevaziđena podela…ako u grupu dolaze i oni “sa strane” (wintendo, konzole itd), zar to ne znači da grupa ima i kvalitet više, koji privlači ljude iz nekog razloga?
Na kraju krajeva, možda se neko od takvih igrača zainteresuje za foss ideju, zar ne?

Da me ne shvatiš pogrešno, ne ubeđujem te, samo iznosim svoje viđenje…moja 2 centa :slight_smile:

Slažem se da grupa treba da bude javna ali opet mislim da trebamo da odradimo neku foru tipa da samo članovi koji imaju više od 5 ili 10 igrica koje rade i na linux-u mogu da učestvuju u izvlačenju ključeva.

Opet sa druge strane, mislim da bi trebalo forsirati i linux vesti barem što se steam-a tiča pa da malo zainteresujemo windows gamere da probaju linux jer verujem da 90% njih i ne zna šta je linux a kamoli koliko igrica radi trenutno na linuxu (a još više će ih biti).

I to se može prosto rešiti…u izvlačenju ključeva bi trebalo da učestvuju samo članovi ovog foruma koji su to bili u trenutku kada je objavljeno nagradno izvlačenje.
Ostali koji to žele mogu da se učlane, “dokažu” da su linux gejmeri neko vreme (par meseci npr), pa neka sačekaju sledeću lutriju :slight_smile:

Grupa je kreirana 22. marta i ima 5 članova. Valjda je to dokaz da kao privatna(grupa) neće imati svetlu budučnost.

Razlog je i što je isključivo na srpskom. Mislim da bi trebali da prebacimo sve na engleski (ili barem deo kao ovde na forumu) pa recimo srpska verzija da bude sve na srpskom sa jednim odeljkom za strance ili pak engleska verzija sve na engleskom sa jednim odeljkom za ljude sa naših prostora.

A gde treba da kliknem da podnesem zahtev sa clanstvo u grupi!?

Nemam pojma čekaj da Sreten dođe… Pa najbolje da otključa grupu i postavi je kao javnu da svako može da se pridruži.

@Sreten ?! :slight_smile:

Trebalo bi da možeš kad uđeš u grupu da pošalješ zahtev.
Možeš takođe i ovde da postaviš svoj profil i ja ću te dodati u grupu
Steam profili članova foruma | FOSS | Free and Opensource Serbia

Nije problem mogu da je otključam to je sekund posla, ali onda može svako da bude član.

Evo vratio sam na public.
Steam Community :: Group :: FOSS Linuks Grupa

…isto tako ti možeš svakog da izbaciš ko pravi probleme :wink: