Peppermint OS problem sa instalacijom

Dakle imam problem za instalacijom sa bootabile usb na drugi usb…prvi je 8gb a drugi 32gb…
volio bih dakle fizički odvojena dva sustava, na hardu win 10 a na usb-u Linux…
imam problem da jednostavno kad završim instalaciju na usb i označim da ima boot image baš on i postavim sve u biosu da on bude prvi nema gruba

Da li podesis prilikom instalacije odnosno prilikom kreiranja particija da ti se grub instalira na USB na koji instaliras Peppermint, kada kreiras particije ispod imas padajuci meni na kojem odredis gde da ti instalira GRUB. Moja predpostavka je da je oznaka tog usb-a /dev/sdc. Hard na kom je Win 10 bi trebalo da bude /dev/sda, butabilni usb dev/sdb a ovaj od 32GB kako sto sam i naveo. Mada tacnu oznaku mozes i sam da vidis prilikom kreiranja particije/a.

snap 550.png
Uokvireno crvenim je taj padajuci meni

Ma uspio sam na sljedeći način, dakle instaliral sam na ovaj od 32 gb i da u tvojem slučaju dev/sda kao glavni HDD tako i kod mene…mada sam mislio da će biti dobro stavio sam boot učitavać na baš taj usb ali nisam dobro napravil ili barem tako mislim dok nisam u sljedećoj instalaciji u biosu našao pod UEFI/EMMc/EFI/ Grubx64 i stavil ga na boot listu…mislim da sam se vrtio u krug i s drugim distrama u live sesiji umjesto da sam ručno to konfiguriral…anyway sad imam na usb peppermint OS a na hardu ostala desetka…mislim da svaka instalacija od newbiea mora biti mučna haha jer nikad Nejde po p.s.

100 puta pogresis, 101 put uspe. Samo celicni zivci i nista vise. Mada sada je sve mnogo lakse nego na primer pre 10 god. Internet je svima pristupacan plus gomila tutorijala sto na netu sto na Youtube.

Ma jednostavno sam mislio da je prevelike zaštita tog low budget acera jer ionako dolazi sa predinstaliranim win 10 i sve prethodne verzije nisu podržane