Perzistencija

Screenshot (9).png Pozdrav,Ako moze mala pomoc oko metode za update,ne mogu nikako da napravim logiku da ako korisnik ne zeli da promeni vrednost za neku kolonu u bazi podataka da onda ostane stara vrednost a ne da mi postavi null ili 0.U pitanju je prezisencija iz Jave u mysql bazu.Evo kako glasi zadatak:
U jednom informacionom sistemu potrebno je čuvati podatke o zaposlenima. Podaci koje je potrebno čuvati su: ime, broj godina, adresa i visina dohotka.

Potrebno je modelovati ovaj problem korišćenjem Java objektnog sistema i realizovati perzistenciju korišćenjem MySQL baze podataka.

Potrebno je omogućiti snimanje, čitanje, izmenu i brisanje podataka o zaposlenima. Neophodno je da aplikacija ima sledeće funkcionalnosti:

[LIST]
[]prikaz svih zaposlenih iz baze;
[
]prikaz samo određenih zaposlenih iz baze po nekom od kriterijuma koji nije ID (npr. po imenu, broju godina, adresi ili visini dohotka);
[]izmena podataka o zaposlenom na osnovu ID-a;
[
]brisanje zaposlenog na osnovu ID-a;
[*]unos novog zaposlenog u bazu.
[/LIST]
Odradio sam sve osim metode za update.A update sam radio preko metode na osnovu koje dolazim do id-ja za workera za koji radim update.Postavio sam i odgovor profe na mooje pitanje kako da odradim logiku za update.
Screenshot (8).png

Pa čini mi se da ti je asistent odgovorio.

Osim onoga sto je asistent rekao, postoji i treca opcija, tako da pravis dinamicki update string u zavisnosti koje se vrednosti menjaju.