Poludeli folderi

Pozdrav svima,
Pomagajte ljudi poludeli mi folderi.Sve što se nalazi u ličnoj fascikli pojavi se na desktopu( vidi se na slici jedan)
slika1td.jpg

a ako obrišem sa desktopa foldere obriše se i iz ličnog foldera i pozadinu desktopa promeni u podrazumevanu boju tj crnu (slika dva)
95170571.jpg
a kad vratim iz kante za smeće ,vrati se i pozadina desktopa.
Pre nego je ovo počelo obrisao sam conky-a .Šta sad da radim?
Mint 13 maya.

Ovo bi trebalo da se nalazi u home folderu, vidi da li tamo imas ove ikonice, ili su nestale iz home direktorijuma? Ako nisu tamo pokusaj da ih premestis na tu lokaciju.

Ima u home folderu.Sve mi izgleda normalno.

Сетовао си да ти се фолдеи приказују на десктопу, то би требало да буду пречице на десктопу али очито није.
Сваки дистро има ту опцију да се неки фолдери приказују на десктопу. Користио си неку тему која ставља мало више
фолдера на десктоп, то би требало само једноставно да се искључи. Који ти је дистро?
Да ли ти је десктоп фолдер празан? Виђао сам ови негде баш такву ситуацију али не знам где.

Nisam još savladao terminologiju pa te molim da malo pojasniš .Šta je distro?

Sta si instalirao, linux ali koji da li je KDE, XFCE, gnome-shell, Unity, Mate, Cinnamon(ovo su okruzenja) . Da li uopste ima veze sa Mintom,
da ti dajem definiciju sta je distro ne znam kako bi to objasnio Mint, Debian, Ubuntu. Jednostavno sta si instalirao, kako se to zove?

Mint 13 maya,mate .Napisao sam u prvom postu.Nadam se da si na to mislio.

Pokusaj da ove ikonice prevuces levo u prazan pravougaonik ispod ikonice koja oznacava Trash, ili kantu za nepotrebne fajlove.

Da na to sam mislio, kad pazljivo gledam ti si sve te foldere prevukao u desktop folder zvani radna povrsina, to ne treba tu da stoji nego u folderu home/user,
u /home/user treba da se nalaze ti folderi i folder radna povrsina, kod tebe je tutnuto u radnu povrsinu. Vidim imas dva foldera sistem datoteka, sta je to i zasto,
otovri jedan pa vidi sta je u njemu da li su tu sistemski folderi i home, nesto si zbrljacio. Pokusaj prvo da otovris /home/user folder i u njemu treba da se nalazi radna
povrsina i iz nje sve kopiraj da budu folderi u istom nivo kako i radna povrsina, onda proveri te foldere i ako je ok brisi ih iz radne povrsine.
Meni to tako izgleda jer ja nemam tako rasporedjene foldere u file manageru

To bi trebalo ovako da izgleda, ovo izmedju crvenih linija su drugi linuksi i ntfs particije od win7

http://i.imagebanana.com/img/lv0zinl7/thumb/dragan_004.png

Koja ti se zove tema i set ikonica

Obrati paznju kod mene je levo dragan selektovano i gore fise d aje dragan to je moj /home/user, kod tebe je to u raskoraku

Kada otvorim home folder nemam user folder,imam samo folder sa oznakom popaj ka što se vidi na drugoj slici i kada uđem u taj folder imam ikone kao na prvoj slici.Sistem datoteka koji višje od ubuntu-a jer i njega imam instaliranog.Zašto se gubi slika sa radne površine kada obrišem foldere.

Vrati ponovo wallpaper na radnu povrsinu, posle brisanja ikonica, ako je samo to problem.

Koliko ja kapiram ti si stavio kruske i jabuke. Pises da si stavio Minr Maya Mate, on je baziran na gnome2, sad odjednom pises stavio sam Ubuntu.
Mint jeste baziran na Ubuntu ali nisi mogao da stavljas ubuntu, mogao si da dodajes graficka okruzenja iz Minta Maya 13 a to su Cinnamon, Xfce, za KDE nisam siguran
Ako si uzeo i pregazio Mate sa Ubuntu a ne znamo kojim i jos nisi formatorao particije napravio si haos.
Popaj je tvoj user folder kao sto j ekod mene dragan
Nisi mi odgovorio koju si temu koristio i koje ikonice, svidja mi se tema.

Danas sam pored minta instalirao i ubuntu.Tako da sada imam i jedno i drugo.I sve je lepo radilo dok nisam obrisao conky-a i nakon restarta ,iskočiše folderi.Što se tiče teme zove se azenis ikon i ima ih u tri boje plava,zelena i oranž a skinusam je odavde

http://www.upubuntu.com/2012/10/how-to-install-azenis-icons.html

Što se teme tiče zaista ne znam kako se zove.Našao sam je u ovim ponuđenim temama,jedino znam da je okvir “quiet human”.
Nisam video da si postavio sliku pa ti zato nisam ni odgovorio a što se tiče foldera zaista kod mene fale neke.Činimi se da će sutra da padne reinstalacija.Jedino mi je žao što neznam gde sam zabrljao.

Moguce da nisi ti zabrljao, to se desavalo meni na starom ubuntu 10.04, jednostavno se nesto slomi u sistemu. Vrlo verovatno da nisi ti nista pogresio. Mate je fork gnome 2 DE, koji se vise ne odrzava, prakticno je mrtav. Zbog toga mogu nastati problemi, ne samo ovaj. Preporuka je da izbegavas nesto sto pripada proslosti. Ili gnome 3, cimet, xfce, unity, sve je bolje od toga.

screenshot.jpg

Probao da odcekiras ovo?

Probao sam i to i opet ništa.Mislim da ću da skinem cinnamon.U svakom slučaju hvala svima koji su pokušali da mi pomognu.