Pomoc, manjaro i default browser

Instalirao sam manjaro linux, KDE, namestio default browser na google chrome, ali kad pomocu react-tools startujem live server, pokrece mi firefox. Ako moze pomoc…

resio sam problem. dodao sam ovu linju u .bashrc fajl :
export BROWSER="$(if [[ -n $DISPLAY ]] && [[ -n $(which google-chrome-stable) ]]; then echo ‘google-chrome-stable’; else echo ‘firefox’; fi)"

Kad sam vec tu, imam sledece probleme: skype, instaliran sa snap-a, trazi mi da se ulogujem svaki put kad restartujem komp, ne pamti user i sifru. I bluethooth moram rucno da konektujem sa mini linijom, nece automatski. ima li leka?

Što se tiče skype, ja koristim ovaj iz AUR, nikad nisam imao problema… Što se tiče bluetooth verujem da zavisi od bluetooth managera koji koristiš… recimo ovaj koji ide uz enlightenment ima opciju da forsira konekciju čim je uređaj u dometu…

Инсталирај gnome-keyring па погледај овде за даље кораке.

Uspeo sam u medjuvremenu da skrsim linux, pa se nisam javljao… ovo sa menagerom bluethoot-a, koristim ovaj sto je dosao sa manjarom, ne razumem se kako da ga promenim, i verujem da nije jednostavno, tako da, zadovoljicu se da rucno konektujem mini linuju.
Instalirao sam skype iz AUR-a i gnome-keyring, i sada trazi sifru za keyring kada se logujem… valjda tako treba … ipak krace je nego da kucam sve podatke u skype (br telefona i sifru).

Не мораш да уносиш шифру сваки пут.
Ако се аутоматски логујеш у систем, стави празну шифру за default keyring.
Ако уносиш шифру да би приступио систему, стави исту шифру за default keyring.

Stavio sam istu sifru za keyring kao i za logovanje na sistem, ali i dalje mi trazi sifru. Ne znam sta jos treba da uradim.

Evo probaj ovo.meni je pomoglo i objavio sam rešenje na sajtu Mint community
https://community.linuxmint.com/tutorial/view/2459

1 Like