pomoc oko odabira lap topa za druga

sad kako je on dosao do toga ne znam ali nasao je 2 lap topa i sad me bita sta je bolji izbor od ta dva, a u pitanju su :
1.
HP Compaq CQ58-203SM(C6J02EA)+2GB Sodimm

SAMSUNG
NP350E5X-S02RS Intel-Core i3-3110 2.4GHz 4096MB 500GB DVDRW 15.6’’ LED WXGA FreeDOS

Sad najbolje bi bilo da mi odgovorite na to pitanje i da ako znate da mi kazete ako ima bolja ponuda za lap top do tog ranga cena , znaci negde oko 40.000 din u SRBIJI

Hvala unapred…

Ovaj drugi ima više hardvera i više novijeg hardvera. AMD HD 7670 grafičku pored one u procesoru i 2xUSB3… to na primer ovaj prvi nema.

Ali OK dobra su oba zavisi za šta će mu, linux, gaming? Od toga mislim više zavisi, ova dodatna grafička može i da smeta, da brže troši bateriju i tako. A i samsung nešto u zadnje vreme problematičan sa linuxom i UEFIjem, itd.

https://www.google.c…sung linux uefi

Ima ovde dole u komentarima da ipak kao radi:

http://www.itsvet.co…_laptop/1/10573

Tvrdnja na tvrdnju, reč na reč… mada lično ne znam probao nisam ::slight_smile: . Što se samo hardvera na papiru (tako i na ekranu :connie_pumpkinsmile: ) tiče, Samsung jeste noviji e sad da je bolji :connie_cat_in_the_hat: …

http://www.itsvet.com/proizvod/asus-x55vd-sx206-intel-cel.coreduo-1000m-1.8ghz-4096mb-500gb-dvdrw-15.6''-led-wxga-freedos/comp_comp_laptop/20/11132

Meni je on favorit i planiram da ga uzmem. Retko koji u ovom cenovnom rangu ima ne integrisanu grafiku sa kojom mogu da se igraju i igrice. Mislim da bolje ne može.

@simaco11

Molim po n-ti put da se ne ostavljaju komercijalni linkovi, nećemo besplatno da reklamiramo nijednu firmu, piše o ovome dovoljno i u pravilniku.
Izuzetak je http://itsvet.com gde imate mogućnost da pogledate praktično svaki model računara, sa sve linkovima, cenama, pregledima i ostalim potrebnim informacijama.
Hvala što čitate pravilnik i što ne želite da nas maltretirate da moramo da kuckamo ovakve poruke :slight_smile:

Bolje da si mi izbrisao poruku nego je ovako grozno editovao. Nema funkciju ovako editovana. Nema na čemu i drugi put.
Ovo je link laptopa koji sam ostavio u prvoj poruci. http://www.itsvet.co…laptop/20/11132
P.s. Zašto je IT svet baš izuzetak?

Sada opet ima funkciju, postavio sam novi link :slight_smile:

P.s. Zašto je IT svet baš izuzetak?

Neki izuzetak od pravila uvek mora da postoji :slight_smile:
Pročitaj stavku 1.2 pravilnika
http://www.mint-srbija.com/forum/index.php?/topic/1537-pravilnik-foruma-obavezno-procitati

kao i moj komentar ovde
http://www.mint-srbija.com/forum/index.php?/topic/1387-koji-usb-flash-disk-kupiti/page__st__20

Ja ovaj preporučujem, kada bih kupovao taj bi kupio

http://www.itsvet.com/proizvod/hewlett-packard-probook-4540s-c4y42ea-intel-cel.coreduo-b840-1.9ghz-2048mb-320gb-dvdrw-15.6-led-wxga-intel-hd-vga-linux-/comp_comp_laptop/15/10898

@[member=‘Dragan’] Nakon što sam taj isti link ja već postavio :slight_smile:

@[member=‘drinx’] zbog čega? Od svih navedenih ima najlošiju konfiguraciju,tačnije najsiromašniju.

zato što mislim da je cena-kvalitet na strani HP probook serije, a nije baš mnogo loših performansi, sve što radim na desktopu mogao bih i na tom laptopu, igrice ne igram.

Ja ih rangiram 1.Dell 2.HP 3.Toshiba 4.Asus.
Mada ja lično laptop ispod 500gb ne uzimam. kao kad bi kupio mobilni sa 1.3 mp kamerom. malo je i beskorisno.

Pa zavisi kome i sta treba. Nekome mobilni sa kamerom ne treba uopste, tako da mu je i tih 1.3mp skroz ok jer ne koristi. Tako i laptop sa mozda 320Gb je skroz ok prica za nekog :slight_smile:

Nisi gledao prethodne postove pre nego što si ovo napisao. Ovi laptopovi koštaju isto. Tako da se moj primer sa telefonima odnosio na to,žašto bi neko uzeo fon sa 1.3mp kad može za iste pare da uzme 5mp. apsurdno je. Da je jeftiniji bilo bi razumljivo.

Moj izbor laptop računara jeste Acer, Asus, Samsung, HP… dell nekako ne podnosim ne znam zašto :12:

Što se tiče autorovog pitanja, ja izmedju ta dva modela odlučio bih se za predlog broj 2 a većinu kvalitetnih razloga naveo je i @[member=‘dvajedan’]