Pomoć za instalaciju LM 13 lxde na netbook Mitsui mnb 1000s

Jedna ženska iz Meksika traži da joj instaliram Mint na netbook Mitsui mnb 1000s, (10 inch monitor) sa Androidom 4.0 (totalno glupo rešenje za jedan netbook), nemam puno iskustva u radu s ovakvim uređajima a skoro da je nemoguće videti ikakve hardverske tehničke podatke na Android sistemu, probao sam malo googlati ali nisam našao nikakve hardverske podatke, uređaj je star nekoliko ili par godina, widescreen 10 inča monitor i verovatno sa skromnim procesorom i RAM memorijom… nemam pristupa internetu s njim (viđamo se u hotelu), a interesuje me sledeće :

Mogućnost instalacije Mint-a sa i386 ili amd64…( možda je čak i ARM arhitektura) ?

Podešavanja bios-a za boot sistema sa flash mem. kartice ?

ARM je 99%, a Mitsui je ODM[/url] kao i [url=“http://www.quantatw.com/Quanta/english/about/company.aspx”]Quanta[/url], sve je u principu tablet sa likom netbooka, slično kao [url=“http://www.google.com/intl/en/chrome/devices/”]Chromebook[/url]. Nema bios, nema hdd ( tipovi memorija [url=“http://en.wikipedia.org/wiki/MultiMediaCard#eMMC”]eMMC), ima gomila nekih uputstva na netu, uvek se završi na tome da je u eksperimentalnoj fazi i ne radi zvuk ili nešto od hardvera na linuxu.

Hvala na obaveštenju drinx, ja stvarno nisam imao pojma o ovakvim uređajima, a inače android radi OK na njemu !

Ja samo znam da je armhf arhitektura koja ti treba tu (možda je i armel ako je stariji). Na primer za Kali vidim rade različite sličke po uređajima

http://archive-3.kali.org/kali-images/

E sad koja tebi tu treba slička i dali je ima baš za to… nisam pametan :).

Ili ovako nabasah na ovaj sajt možda pomogne imaju razne sličke:

http://linuxonandroid.org/
http://sourceforge.net/projects/linuxonandroid/files/Debian/

@[member=‘ivan mladenović’]

Pazi kada bih se zainatio, mogao bih ti ili ja ili bilo ko od nas da instalira neki linux na taj uređaj. Samo je pitanje kako vratiti Android ako ništa drugo ne uspe. Treba imati neki .img trenutnog stanja ili skinuti firmware za reinstal Androida. Ako imaš vremena za igru, uzmi taj uređaj kod sebe, instaliraj linux na memoriju ( hdd ), probaj da “poturiš” sistem. Bukvalno se ide na sve ili ništa. Za fleš Androida uglavnom treba windoza i command prompt, mada viđao sam i za linux neke načine.

Na sve može da se instalira Linux… ako na amazonov Kindle može što nebi mogao i na taj tablet…

Hvala prijatelji ! Pokušaću nekako da instaliram Debian 7 stabile armhf, uređaj je noviji… ovih dana sam većinom ofline, promenio sam adresu a u novom stanu nemam internet :slight_smile:

Negde bi na netu trebalo da postoji procedura za rootovanje i custom rom. Ako to nađeš odradiš bekap i pripremiš se za proceduru vraćanja na staro, nakon čega možeš da se igraš. Ako to ne postoji, plašim se da bi mogao da ga uprskaš. Mada uvek postoji način vraćanja roma, jer bi morali da ga rade u servisima.

Prema tom uređaju se treba odnositi kao prema smarfonu a ne kao prema compu.

ja sam se malo mlatio instaliranjem custom romova na starom htc tattoo. u osnovi imaš nand backup opciju. na fonu je bilo držiš prilikom paljenja fona dugme za paljenje i home taster i uđeš u kako bih ga nazvao bios na fonu gde imaš tu opciju i pravi se imidž na sd kartici.
najbolje da baciš pogled na xda forum oni su specijalisti za smartfone i tablete.

ovo bi trebalo da pomogne ali uredjaj mora da bude rootovan https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zpwebsites.linuxonandroid&feature=search_result