Popcorn-Time direktno gledanje filmova

Ja sam prestao da gledam bilo šta na Popcornu. Prvo nema prevoda za većinu toga, ne smeta mi ali kad mi dođe društvo problem je, drugo ubacuju neke francuske i nemačke verzije što me jako nervira.

Nervira me što laguje, naročito kod serija, ali ga ipak koristim jer je dostajednostavan u odnosu na skidanje videa i uparivanje titlova.

Dobro ikako i radi s obzirom da ne postoji više… :smiley:

Na telefonu koristim Showbox za gledanje serija i filmova. MIslim, znam da je tema o Popcorn-u, koji za divno cudo radi u Win 10, ali … ima li sta od novih sajtova za gledanje na kompu ? Sto bi covek rekao : Nesto provereno :slight_smile: . Da ne laguje, stricka i preti tuzbom u Srbiji ( a da nije bioskop :slight_smile: )

Ja čuo za neku Gledalicu pre neki dan, nisam još otvorio sajt da vidim o čemu se radi

Ne razumem tvoju rečenicu vezano za windows 10. Zašto ne bi radio? On je uvek bio za sve platforme pa mi malo čudno to tvoje čuđenje.
Sajtova koji streamuju filmove i serije sada imaš koliko hoćeš, a kao jako dobar software ja koristim Kodi nekadašnji XBC. U suštini isto kao i Popcorn.

Međutim ipak treba imati u vidu da filmovi koje streamuje Popcorn kao i one koji se gledaju online su sve tzv. webripovi sa dosta niskim kvalitetom kako u slici tako i u zvuku. Za neko ugodnije gledanje ja ipak preferiram pravi HD, međutim njih je teško streamovati jer su ogromni.
Ako otvoriš temp folder koji koristi Popcorn videćeš da nijedan film ne prelazi više od 2GB, a prosečan HD nemaš ispod 5GB.

Takvih sajtova ima na stotine samo ukucaj u guglu neki film izaći će ti gomila sajtova koji nude gledanje, sad je prava navala takvih sajtova. Ne traju dugo brzo se gase, retko koji doživi da podigne svoj renome, ali svi lepo streamuju manje više.

Ma ne. Znam da je za sve platforme predvidjen samo sam se na poslu iznenadio kada sam na svezu instalaciju Win 10-ke ugledao i popcorn. Da li je cova koji je instalirao win ubacio naknadno ili ide uz 10-ku ne znam al sam se … eto, iznenadio .

To je neko dodatno instalirao, pa gde da to ide uz windows, to je prvo nelegalni softver. Gledanje filmova besplatno krši sva autorska prava koja postoje.

To nema šanse da ide uz Win, ali me i ne čudi Win je leglo Spyware-a, za Win 10 tek neću da komentarišem. :slight_smile:

Win 10 je dobar sistem, ali to dobar se plaća gubitkom privatnosti. Svi servisi unutar njega samo šalju podatke sa naših računara.
Vidim pojavilo se na netu kao kako zaustaviti ovo i ono, ljudi se zaluđuju nemoguće je sve zaustaviti. Kome smeta najbolje ne koristiti ga, danas ima toliko alternativa, ali svi komercijalni sistemi rade isto.
Nedavno sam pričao sa čovekom koji održava velike nekomercijalne sisteme, i on kaže sve je isto, svako od njih kad tad nešto šalje matičnoj kući i to je nemoguće zaustaviti.

Ovi sa Gledalice nisu losi.

Nisu međutim svi ti servisi puštaju takozvane webripove i bdripove dosta niskog kvaliteta. Eno popocorn filmovi na kojima piše da su 1080p ne prelaze preko 2.2GB u temp folderu.
Kvalitet je vrlo diskutabilan.
Pa kad već odvojim 2 sata da uživam u nekom firlmu iii seriji, praktikujem da ga gledam u dobrom kvalitetu, pravi 1080p pa onda uživaš ko čovek, zvuk sjajan, slika ludački dobra itd.
E sad kome to nije bitno pa gleda na tabletu ili mobilnom to je druga priča.

da li nekako mogu da uklonim prevod,ne onaj koji ja pustim nego onaj drugi na popcornu

napisao sam malu skriptu za automatsko instaliranje popcorna, i dodavanje ikone u menu…

ako imate instalirano wget onda možete preko terminala:

[CODE]wget https://www.dropbox.com/s/imosxk2kqifl5wm/popc.py

sudo python3 popc.py
[/CODE]

Ručno link
pa uči sa terminalom u folder gdje skinut, pa onda:

sudo python3 popc.py

Isprobano…lepo radi :up:
Screenshot - 08172018 - 04:45:06 PM.png

Update za ubuntu verzije:

[CODE]wget https://www.dropbox.com/s/ih3juw2muk666bh/popcorn.py

sudo python3 popcorn.py[/CODE]

Ručno link

pa uči sa terminalom u folder gdje skinut, pa onda:

sudo python3 popcorn.py

Pusti film preko vlc-a i u njemu izaberi titl koji hoćeš.

Update 2 za ubuntu verzije:
-ispravak download linka, popcorn presao na novu domenu .app
-instaliranje libgconf2-4 potreban za pokretanje

wget https://www.dropbox.com/s/durtwxb7zt43em3/popcorn.py

sudo python3 popcorn.py